Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Bu havada iyi sonuç

Kötü hava şartlarından zeminlerimiz de etkileniyor. Ligin genelinde gördüğümüz gibi takımlarımız zeminlere bakmakta zorlanıyorlar. Zeminler etkilenince dün akşam bir kez daha gördüğümüz gibi oyun da etkileniyor. Bu tip havalarda topa sahip olmak ve istediğin gibi yönlendirmek zorlaşıyor. Fiziki mücadele biraz daha ön plana çıkıyor. Top kayıpları da normalin üzerinde oluyor. Bu tablo dün akşam Fenerbahçe'yi de etkiledi. İlk yarıda topa daha fazla sahip olan takım olsa da pozisyon zenginliğini aynı şekilde artıramadı. Bu şekilde sıkışan ve zorlanan oyunlarda uzaktan şutlar veya ölü vuruşlar işin anahtarı olur. İlk yarının sonlarına doğru Valencia attığı mükemmel frikikle dün gecenin en keyifli görüntüsünü ortaya çıkardı.
İkinci yarı skorla birlikte Fenerbahçe'yi biraz daha rakip alanda görmeyi düşünenlerin yanıldığını söyleyebiliriz. Oyun daha vasat daha durağan ve daha çok Rizespor'un skoru eşitleme isteğine dönüştü. Bu bölümde Rizespor'un yakaladığı pozisyonlarda da Altay'ın önemli kurtarışları dün gecenin en müspet taraflarından bir tanesiydi. Altay'la beraber yine Gustavo ve Ozan Fenerbahçe'yi ayakta tuttular.
Pelkas oyunda olduğu süre içinde yine en becerikli isimdi. Osayi değişikliği doğru bir hamle ama oyun onun üzerinden çok fazla oynanmadı. Belki önümüzdeki maçlarda onu daha fazla izleme şansımız olacak. Fenerbahçe'ye çok fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum. Fenerbahçe her maçta kazanma serisini bir şekilde devam ettiriyor. Bu çok önemli. Oyun bazen iyi, bazen sıkıntılı, bazen de çok keyifli olabilir. Ama bu sene yarışın ligin ikinci yarısında çok daha zorlu geçeceğini biliyoruz. Üçlü bir şampiyonluk yarışı bizleri bekliyor. O yüzden her maçın önceliği üç puan.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA