Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Nafile performans !

46. dakikada Volkan Demirel uzanarak ortalanan topu tuttu. İlk kez elleriyle dokunuyordu. 7. dakikadaki frikik golüyle geriye düşmeleriyle birlikte öylesine bir baskı kurdu ki Fenerbahçe, Mersin altı kişilik defans hattı oluşturmak zorunda kaldı. Ribaund diyorlar ikinci toplara. Hepsini kazanıyordu Fenerbahçe. Bunların etkili atağa çevrilmesi için de sürekli deniyorlardı. Üst üste gelen kornerlerle, sağlı-sollu ortalarla. Göbekten ver-kaçlar dışında bu ataklarda gol atması gerekenler, kaleyi yüzü dönük bulamadılar. Yine de atak disiplini ve formatta değişiklik denemediler.
Gökhan Gönül'ün Alex'in kornerindeki gol pası haricinde, bir yan direği ziyareti vardı. Ezberlenmiş bir duran top organizasyonunu durduramadı Mersin İdman Yurdu. Sadece direniyor ve ceza sahasında kalabalık kalmayı istiyorlardı. Bu dalga dalga gelen akınları durdurmanın tek yolu.
Bir de Fenerbahçe'nin analiz ekibi ! Stepanov ve Aydın gibi iki stoperin savunduğu bölgeye kanat ortaları atmayı, bunu ısrarla denemeleri gerektiği fikrine nasıl kapıldılar bilemiyorum. Aykut Kocaman, böyle bir golcüsü olmadığı halde, bu fikirden neden vazgeçmedi, akın yoğunluğunu neden ver - kaçların üstüne kurmadı, bu da inanılmaz. Meireles'in ilk maçı. İki yönlü bir orta saha nasıl olmalı dersi veriyordu. Yeni takımında, yeni statta... Şartlar aleyhine ama yükü çekmekten kaçınmadı, becerisini aklıyla birleştirdi. Puzzle'ı tamamlayan, çok net ve doğru bir oyuncu.
Topal ve Kuyt değişiklikleri mecburiyetten. Sakatlandılar. Oyunu rakip ceza alanına yıktığı anlarda, Kuyt'un yerine Bienvenü tercihi ile Kocaman 2. kez şaşırttı bizi. Aynı pozisyonda Elazığ maçında da Krasic'i oyuna almıştı. Halbuki bu bölgede en etkili ismi Semih. İki tercih edilenden daha etkili, becerikli. Son beş dakikada görebildi bunu. Alex, heykeli gibi kıpırtısızdı. Sadece korner atmaya giderken markajdan kurtuldu. Yine de nefis bir aşırtma ile kaleyi denedi. Sonrasında kayıplar arasında kaldı. Sorun sistem değil, performansların şaşırtması. Bir hafta ile yenik duruma düşüyorsunuz, müthiş bir füze ile maçı kazanıyorsunuz. Tabela oyunun efektif hale gelmesi için kredi yaratacak. Aykut Hoca'nın eforu ve isteği pozisyona çevirecek formülleri bulması gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA