Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

İstim yakalandı

Yükseliş trendini bu kez pozisyon sayısıyla devreye soktu Fenerbahçe.
Beşiktaş derbisine hükmeden "akıl", önemli eksiklerin olduğu maçta, tribünleri yerinde oturtmayan bir baskı ile gösterisini yaptı. Daha maçın başında Kadlec'in kendi kalesine attığı golle, maçı iliklerine kadar "panik"le yaşayan bir ekip ortaya çıktı. Çabuk oynamaya çalışıyorlar ama acele ediyorlardı.
İkisi birbirinden farklı ruh haliydi ve "haliyle" son vuruş kalitesine de doğru yansımadı. İsmail Kartal'ın, Diego tercihi, teknik değil, idariydi. En gövdeli transferin artık takım içinde rol alması, kendini ekibin bir parçası olduğunu hissetmesi gerekiyordu. Dokuz hafta sonra, "hadi" denilen Brezilyalı, istediği alanı da buldu, ceza alanı içine atacağı etkili pas fırsatlarını da. Emre'nin yokluğunda topun sorumluluğunu almaktan çekinmedi ve maçı yönetmeye talip oldu.
Maçı kazanmanın ötesinde, Diego'nun yeniden transfer edilmediğini de gördük.
Maç içinde "penaltı" kararı verilecek dört hareket vardı. İlker Meral sadece birisi için düdük çaldı. Son bir aydır sürdürülen algı politikasının sonucuydu bu. Ligin en cesur ve en iyi yorum yapan hakemlerinden biri olarak İlker Meral, sanırım "korktu"... Böylesine hücum zenginliğinin olduğu bir maçın kahramanın, Rizespor kalecisi Serkan Kırıntılı olduğunun da altını çizelim. Sadece penaltı kurtarmakla kalmadı, eskilerin "kedi yutmuş" dedikleri bir "direnç" gösterdi. Kazanma arzusunun bu kadar yüksek olması, saha içindeki taktik disiplin ve tempo arzusunun yüksekliği Fenerbahçe adına dikkat çekici. Haftalardır "formsuz" olmalarından şikayet ettiğimiz oyuncuların, bu kez yıkılmadan ve vazgeçmeden oyuna devam etmeleri önemliydi. Milli takım haftası, bu ivmeyi yakalayan takım için handikap olacak.
Not: Aziz Yıldırım'ın, Gençlerbirliği maçında kendisini protesto eden Maraton B Bloktaki 400-500 taraftarın kombineleri iptal ettirdiğini öğrendik. İstediği isimleri alamayınca, o gün maça gelmeyenlerin bile üstünü çizmiş.
Yıldırım, tüzük değişikliği ile kulübü zaten eline almıştı.
Üç sene önce Çağlayan'da kendisine sahip çıkan, şimdi de eleştirme cesaretini gösteren tribünleri yok ediyor.
Sürpriz mi oldu?


En Yüksek not 9 S.Kırıntılı

En düşük not 6 Kuyt

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA