Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Alex yanlış yaptı

Dünyanın her yerinde bir antrenör dilediği futbolcuyu oynatır. Hiçbir antrenör de bindiği dalı kesip kendine yarar getirecek oyuncuyu kenarda bırakmaz. Dünya futbol tarihinde bununla ilgili nice örnekler hatırlarız. Ama Alex'in yaptığı büyük saygısızlık ve terbiye sınırlarını zorlayan büyük bir hatadır. Spartak Moskova'yla İstanbul'da oynanacak maç öncesi Twitter'da Aykut Kocaman'ın kendisini kıskandığı için oynatmadığı iddiası Alex'in aslında ruhen ve bedenen bittiğinin göstergesidir.
Aykut Kocaman Alex'i niye kıskansın? Doğru; Alex bir efsane, Fenerbahçe'ye de büyük katkıları olmuştur. Tıpkı Aykut Kocaman gibi. O da bir efsaneydi. Hem futbolcu olarak hem de hoca olarak son 20 yılda Fenerbahçe'ye ciddi katkıları oldu. Daha da önemlisi 1996 yılının Mayıs ayında Fenerbahçe, Trabzon'da şampiyonluğu Aykut ve Oğuz'un golleriyle aldı. Fenerbahçe o gün dev bir mucizeyi gerçekleştirdi. Ancak ertesi gün hem Oğuz hem Aykut Fenerbahçe'den gönderildiler. Yine de onlar bir tek kelime söylemedi, Fenerbahçe'ye zarar vermemek için sustular. Ama Alex susmadı. Sussaydı Kocaman'ı suçlamasaydı kendine yakışanı yapmış olurdu.

Bırak git Alex...
Düşünebiliyor musunuz; Fenerbahçe birkaç gün sonra Spartak Moskova'yla Şampiyonlar Ligi'ne giriş maçı oynayacak. 1-0 kazansa bile Fenerbahçe'ye yetecekti, takımın huzura, birliğe ihtiyacı vardı ama Alex hocasını kıskançlıkla suçladı. Bu asla kabul edilemez. Kocaman'ı teknik olarak eleştirebilirsiniz, oyuncu tercihlerine itiraz edebilirsiniz hatta bu tercihlere Alex bile itiraz edebilir ancak hiçbir futbolcu, başkan ya da hoca takımından büyük değildir. Alex'in bu gerçekten uzak iddiası Fenerbahçe'de ciddi bir iç karışıklığa neden olmuştur. Yıldırım devreye girmiş ama olayı yine çözememiştir. Belki de bu yüzden Meireles transfer edilmiştir. Artık Alex ile Kocaman'ın aynı takımda olması sağlıklı bir tablo oluşturmaz. Alex oynasa dert, kenarda dursa dert. İyisi mi, Alex hep sevgi ve saygıyla hatırlansın. Bırak git Alex... Hem kendine, hem Kocaman'a daha da önemlisi Fenerbahçe'ye büyük zararlar verme.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA