Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Acemiler mangası

60. dakikaya dikkatinizi çekmek isterim. Beşiktaş, Sivas ceza alanının biraz dışında frikik kullanacak. Herkes topun başında. Ama daha 10 yaşındaki çocukların gittiği yaz okullarında bile bu tür frikiklerde şunu öğretirler: Dönen topları kesmek için en az bir kişi orta yuvarlakta beklesin.
Ama dün Beşiktaş bu tehlikeli serbest vuruşu ailece kullandı. Top döndü, Uğur'la Fernandes hamle yaptı. Uğur uzaklaştırayım dedi. Fernandes'in suratından seken top Aatıf Chahechouhe'nin önüne düştü, o da golü yaptı. Bir takım Süper Lig'de bu golü yiyorsa bu oyuncular hakkında çok olumsuz şeyler söylenebilir.
Günümüz futbolunda şunu çok açık görüyoruz ki fizik kondisyonunuz çok üst düzeyde olmalı. Yani mükemmel koşmalısınız. Ama şu da bir gerçek ki; futbol sadece koşmayla olmuyor. Kalite, yaratıcılık ve taktik anlayış şart. İşte Beşiktaş'ta bunlar yok. Koşarak işi götürmeye çalıştılar ama Sivas da koştu.
Kalite sorunu ve hücum organizasyonlarında taktik ve kalite eksikliği olduğundan Beşiktaş maça ağırlığını koyamadı. Kalite dedik, Beşiktaş'ta kalite deyince aklımıza sadece Fernandes geliyor. O da baktı ki onu anlayabilecek fazla oyuncu yok, başladı ferdi oynamaya.

Toraman'ın penaltısı verilmedi
Samet Aybaba'ya sormak lazım. Allah aşkına bu McGregor'un Cenk'ten fazlası ne? Hangi maçı, hangi golü kurtaracak?
Beşiktaş'ta maalesef kötü günler çabuk başladı. İçerde bu tür rakiplere karşı kazanamazsanız ilerleyen haftalarda çok daha büyük şoklar kapıda demektir. Bütün bunlara rağmen hakem ilk yarıda İbrahim Toraman'a yapılan hareketi penaltı olarak cezalandırsa (penaltıydı) sonuç farklı olabilirdi. Beşiktaş'ın geriye düştüğü maçları kurtarması çok zor görünüyor.
Hakem Mete Kalkavan'ı geçen hafta beğenmiştim. Ama dün akşam beğenmedim. Penaltıda yanlış yaptı, sarı kartlarda yanlış yaptı ve oyuna ağırlığını koyamadı. Beşiktaş'ın ofsayt diye iptal edilen golünde yardımcının kararı doğruydu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA