Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

"Kendi kariyeri için Kayseri'ye geldi"

Jose Mourinho'nun Kayseri'ye gelmesi, zorlu maçta Galatasaray'ın performansını etkiledi mi?
Jose Mourinho'nun Kayseri'ye gelmesi tamamıyla kendi kariyeriyle ilgili. Çünkü Mourinho da biliyor ki bu sene Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olamazsa Madrid kariyeri bitebilir. Bu nedenle işini şansa bırakmıyor. Ne kadar tanırsa tanısın G.Saray'ı canlı ve bir deplasmanda izlemek amacıyla 5 saatlik uçak yolculuğuyla Kayseri'ye geldi. Her ne kadar Drogba, Sneijder ve Hamit eski talebesi olsa da G.Saray'ın bu oyuncularla uyumu, teknik ve taktik anlayışını yerinde görmek için Kayseri'ye geldi. Bu G.Saraylı oyuncuları ne kadar motive etti bilemiyorum ama zaten G.Saray'ın Türkiye ligi için gerekli motivasyonu var. Tüm takım biliyor ki puan kaybında F.Bahçe'yi daha da fazla enselerinde hissedecekler. Üstelik başta Fatih Terim olmak üzere hiçbir G.Saraylı futbolcu ligin sondan bir önceki haftasında F.Bahçe deplasmanına üç puandan az bir farkla gitmek istemiyor.

Beşiktaş devre dışı kaldı

Fenerbahçe Antalya'da kazandı. Sizce şampiyonluk yarışı artık Galatasaray ile Fenerbahçe arasında mı geçer?
Fenerbahçe, Antalya maçına mutsuz çıktı. Zira birkaç saat önce Galatasaray puan kaybetme ihtimali olan bir deplasmanda çok net bir skor aldı. Üstelik Fenerbahçeli oyuncular puan kaybettikleri an yarışın büyük oranda gerisinde kalacaklarını hesaplamışlardı. Antalya ligimizin iyi ekiplerinden biri. Dolayısıyla bu mutsuzluk ve tedirginlik 90 dakika sonunda yerini sevince bıraktı. Gelelim şampiyonluk yarışına; bence Galatasaray ve Fenerbahçe arasında geçecek gibi görünüyor.

Kritik maçları kaybeden Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı var mı?
Bana göre yok. Hatta ikincilik şansı da zor. Hatta işler biraz daha kötü giderse ilk 3'ü de kaçırabilirler.

Kayıplar sürerse...

Performans açısından dibe vuran Trabzonspor küme düşer mi?
Trabzonspor nasıl buraya geldi bunun en iyi cevabını Trabzonspor camiası bilir. Ama Trabzon'un gerek kadrosu gerek taraftarı bu hallere gelmeyi hiç hak etmiyor. Sadri Şener ve yönetimi nerede hata yaptık diye çok iyi düşünmeliler. İç sahada yaşanacak 1-2 puan kaybı onları düşmenin en büyük adaylarından biri haline getiriverir.

Karşıyaka'nın ligden atılması gündeme gelmeli

Göztepe ile Karşıyaka arasında oynanan ve iki kırmızı kartın çıktığı derbide Engin Baytar olayına benzer görüntüler yaşandı. Konuyla ilgili yorumunuz nedir?
Eski bir hakem olarak büyük üzüntü duydum. Bir hakem ne kadar hata yaparsa yapsın Göztepe-Karşıyaka maçı esnasında ve sonrasında yaşanan olaylar çok üzüntü verici. Karşıyaka takımı ve birçok oyuncusunun ağır cezalar alması lazım. Hatta daha ileri gidelim, Karşıyaka'nın ligden atılması bile gündeme gelebilmelidir. İzmir'de gördüğüm tabloyu son yıllarda bırakın Türkiye'yi dünyanın hiçbir yerinde görmedim.

Kayserispor-Galatasaray maçında Mete Kalkavan'ın yönetimini nasıl buldunuz?
Mete Kalkavan, fena değildi ama Bobo'ya gösterdiği kırmızı kart konusunda emin değilim. Tamam, bir tekme savuruşu var ama hep söylüyoruz ki hakemler kırmızı kart verirken gösterdikleri kırmızı kart tartışılmamalı.

Burak zenci olsaydı!

Burak Yılmaz her maçta gol atmaya devam ediyor. Golcü futbolcunun değeri sizce nedir?
Avrupa'nın üst düzey takımlarında oynayabilir mi? Kim ne derse desin, ne Drogba ne de Sneijder... Galatasaray'ı Türkiye ve Avrupa'da sırtlamış en önemli futbolcu Burak'tır. Ondan sonra kim gelir derseniz Schalke deplasmanındaki performansıyla Muslera derim. Burak'ı birçok Avrupa kulübünün istediğini biliyorum. İstemeleri de çok doğal. Çünkü hemen her maçta attığı goller ve ortaya koyduğu performansla Galatasaray'ı sırtlamış götürüyor. Ama ne yazık ki adı sadece Burak ve rengi de beyaz.

TFF pay çıkarmasın

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in "10 yıl Avrupa'ya gidemezler deniyordu. Şimdi iki takımımız da çeyrek finalde. TFF olarak bir teşekkür bekliyoruz" sözleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
Eğer şike olayı örtbas edilir ve Türkiye'de futbol adaleti ayaklar altına alınırsa ve buna rağmen Futbol Federasyonu bir teşekkür bekliyorsa bunun adı trajikomik bir senaryodur. Kimsenin futbol federasyonuna teşekkür borcu falan yoktur. Bilakis Türk futbol tarihinin en kötü, en fazla çifte standart uygulayan federasyonuyla karşı karşıyayız. İki takımımızın da çeyrek finale kalması Futbol Federasyonu'nun değil kulüplerin başarısıdır. Futbol Federasyonu kesinlikle bundan kendine bir pay almamalı. Şu anda Türkiye ligi perde arkası olaylar açısından Avrupa'nın en güvenilmeyen, en fazla soru işareti olan liglerinden biridir.

ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Gökhan Zan'ın cezasının ertelenmesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?
Tek kelimeyle buna fiyasko derim. Dünyanın neresinde görülmüş? Kırmızı kart gören oyuncu affediliyor. Mesela Fenerbahçe-Galatasaray maçından bir hafta önce Fenerbahçe kalecisi Volkan ve Emre kırmızı kart görsün. Gitsinler ceza kuruluna "Suçluyuz, bir daha yapmayacağız" desinler ve aflarını istesinler. Bu mantığa göre onların da cezasının affedilmesi gerekir. Gerçekten TFF ve kurullarının mantığını anlayabilmek, hatta adalet duygularını anlayabilmek mümkün değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA