Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Yanalizmin iflası

Fenerbahçe'nin Arsenal'e maç kaybetmesi anormal bir sonuç değildir ama dün gece ortaya konan futbol, oyuncu seçimi ve planlanan oyun stratejisi tam bir fiyasko.
Fenerbahçe, kurbanlık koyun gibi bekledi. "Ben hücumu hiç düşünmeyeyim, çok adamla savunma yapayım, kendi yarı sahamda bol bol pas yapayım, sözüm ona top bende kalsın sonra da bunun adına futbol desinler." Geçen haftalarda da söyledim. Ersun Yanal yıllardır, kaybetmemek üzerine kurulu Anadolu takımlarını çalıştırdı ama bu düşünce bu strateji Fenerbahçe'de geçmez. Ersun Yanal öyle bir kadro çıkartmış ki maç zaten en iyi ihtimalle 0-0 bitecek ya da 1-0, 2-0, 3-0 ve üstü skorlarla Arsenal kazanacak. Bekir'den sağ bek yapmış, anlamsız... Kadlec, büyük umutlarla alınmış ama onun görev yaptığı sol taraf tam bir yol geçen hanı... Meireles'in yürüyecek hali yok. Bütün yük Topal'a bindi ve Fenerbahçe ikinci yarıda iflas etti. Diğer bir fiyasko Emenike'nin ilk 11'de başlamaması. Milyonlarca Euro bonservisle Emenike'yi alıyorsan ve hazır olarak Rus Ligi'nden gelmişse bu maça onunla başlamamak futbol adına açıklanamaz bir durumdur. Ersun Yanal sanırım bunu da açıklayamayacak. Topa sahip olmak demek; kendi yarı sahanda pas yapmak değildir.

TURİSTİK SEYAHAT

Ersun Yanal'a çok açık soruyorum; maç öncesi planlamanda gol atmayı nasıl düşünüyordun? Bunun da cevabı yok. Üstelik Arsenal önemli eksiklerle geldi, hiç sıkmadı ve yürür gibi adam geçip, birbirinden güzel goller attılar.
Sonuç olarak; Fenerbahçe rövanşa turistik seyahat olarak gidecek. Böylesine önemli transferler yap sonra da yarım Arsenal'e daha İstanbul'da elen. Sorumlu Ersun Yanal mı yoksa Kadlec gibi Türkiye'de düzinelerce bulunan futbolcuları transfer edenler mi yoksa Fenerbahçe yönetimi mi? Bunun cevabını zaman gösterecek ama bildiğim bir şey var ki olan Fenerbahçe taraftarına oluyor. Yine hüsran, yine hüsran.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA