Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Sneijder farkı

Galatasaray, mükemmel bir ilk yarı oynadı. İnanın son vuruşları iyi yapsalar ya da Çaykur Rizespor kalecisi Serkan Kırıntılı biraz kötü oynasa ilk yarım saatte maç 5-0 oluverirdi. Galatasaray hafta içi anlamsız bir şekilde kaybettiği Diyarbakır BŞB maçından sonra silkinmiş, kendine gelmiş. Her ne kadar Çaykur Rizespor'un önemli oyuncuları eksik olsa da sonuçta Rizespor, Rizespor'dur. Buna rağmen Galatasaray ilk yarıda rakibini resmen darmadağın etti.
Wesley Sneijder hem fizik hem de ruhen sanki yeniden doğmuş gibi. 90 dakika durmadan çalışıyor, kovalıyor, gol atıyor ve attırıyor.
Şayet Bruma biraz futbolu bilse, son vuruşlarda biraz başarılı olsa çok çok önemli yerlerde olur. Çünkü topla arası çok iyi. Tıpkı Emre Çolak gibi. İkisinin de ayağına top yakışıyor. Ama Bruma öyle güzel işler yaptıktan sonra öyle manasız yerde top atıyor ya da şut çekiyor ki millete vah vah dedirtiyor. Mesela ilk yarıda Serkan'la çaprazda karşı karşıya kaldığı pozisyon gibi. Bunu artık gol yapması lazım. Ama kaçırdığı golü ilk yarının son dakikasında attığı aşırtma golle telafi etti.

KORAY'IN KUMAŞI İYİ

Galatasaray ikinci yarı daha kontrollü oynamaya çalıştı. Doğal olarak da Çaykur Rizespor çok daha fazla Galatasaray'ın üzerine gelmeye başladı.
Koray Günter'i beğendim. Eksikleri var ama üzerine düşülürse kumaşının iyi olduğu her halinden belli. Umut'a kimse kızmasın. Belki gol atamadı ama defans arkasına yaptığı koşularla arkadaşlarına alan açtı, onların pozisyonlara girmesine neden oldu.
Gelelim Hamza hocaya... Aslında eleştirilecek kişi Hamza hoca mı yoksa kulüp doktoru mu bilemiyorum. Ağır bir sakatlık geçirmiş Burak'ı tam iyileşmeden oyuna sokmanın mantığını anlamış değilim. Sadece 3 dakika oyunda kalabildi ve ağlayarak oyunu terk etti. Böyle bir risk almaya değer mi bunu tartışmak lazım. Ya şimdi hasar daha çok büyümüşse ne olacak? Önümüzdeki haftalar Galatasaray'ın Burak'a en çok ihtiyacın olduğu haftalar.

HAKEM KARTLARI ATLADI

Gelelim hakeme... Sarı kartlarda hata yaptı. Oyunun başında Melo'ya vermesi gereken mutlak bir sarı kart var. İlerleyen dakikalarda Emre'ye vermesi gereken kart hatta kartları atladı. Bu seviyedeki bir hakeme yakışmayan faul tespitlerinde de hatalar vardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA