Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Çakır doğru yaptı

Fenerbahçe şampiyonluk yarışında dün gece çok önemli bir kayıp yaşadı. Önce Rıza Çalımbay'ı kutlamak lazım. Helva gibi bir Antalyaspor'u ligin dibinden aldı, süratle tepelere tırmandırdı ve üstelik fizik gücü çok yüksek, ikili mücadele özelliği çok fazla ve fevkalade disiplinli oynayan bir takım yarattı.
Oyunun hiçbir anında Fenerbahçe Antalyaspor'a arşı üstünlük sağlayamadı.
Hiçbir oyuncu iyi oynamadı ama özellikle atak oyuncuları çok kötüydüler. Zaten Fenerbahçe iyi kapanan, kaptığı toplarla da çok çabuk çıkan bir takım özelliğine sahip. Bu nedenle de kanatlarda oynayan oyuncuların çok iyi oynaması lazım. Ama dün gece Volkan, Alper, Lens ve Sow sıfır oynadılar. Hiçbir şey yapamadılar.
Böyle olunca da maçta bütün denge Antalyaspor lehine değişiverdi.
Antalyaspor'un ilk yarıda önemli pozisyonları var.
Fenerbahçe'nin ise koskoca maçta yakaladığı tek pozisyon Souza'nın volesi.
Durum böyle olunca da Fenerbahçe'nin kazanması kolay değildi.
İkinci yarıda şutla önce Eto'o yokladı, ardından da aynı yerden Yekta vurdu ve Antalyaspor'un golü geldi.
Kimse Fenerbahçe'de yorgunluğa falan sığınmasın. Avrupa'da birçok takım da hafta içi maç oynuyor. Ama Fenerbahçe'de özellikle kanatlar iyi oynamadığında ortaya çok sıradan bir takım çıkıyor.
Dün gecenin en kritik pozisyonu Sow'un röveşata ile attığı ama sayılmayan golü. Hakem Cüneyt Çakır'ın kararı yüzde 100 doğru. Zira top kafa ile oynayacak yükseklikte. Yani yerden iki metre kadar yukarıda. Antalyasporlu defans oyuncusu topa kafayı vurmak için hamle yapıyor.
Aynı anda da Sow röveşata yapıyor ve gol oluyor. Çakır haklı olarak golü faul gerekçesiyle iptal ediyor. Bir röveşatada top kafayla oynanacak mesafedeyse ve rakip kafasını topa vurmak üzere oraya sokmuşsa bu röveşatada topa vursanız bile tehlikeli hareket kapsamına girer ve gol iptal olur. Bunun haricinde de F.Bahçeli oyuncular bazı pozisyonlarda penaltı beklediler ama Çakır, devam kararlarında haklıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA