Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Tek pozisyonu 95'te yakaladık

Hiç beklemiyordum... Bu kadar kötü oynayacağımızı hiç beklemiyordum... İlk 45 dakika Emre Belözoğlu, onun dışında 13 oyuncu da kötü oynadı. Takım halinde kötüydük.
Kaldı ki, Mevlüt girdikten sonra 4-4-2'ye dönüp risk aldık. Bir tek 95. dakikada Nuri ile pozisyona girebildik. Rakip Romanya'nın gol dışında üç tane daha pozisyonu var.
Santrforları Marica, Romanya Milli Takımı'nın taktiğinin en önemli adamıydı. Oyundan çıkana kadar Semih ve Ömer'e büyük üstünlük sağladı. Yüksek toplarda aşırdı. Orta sahaya kadar gelip savunmanın göbeğini boşalttı. Gol de öyle oldu zaten. Sırtı dönük top alarak Romanya takımının kendi sahasını boşaltmasını sağlayıp set oynattı. Oyun boyunca da takımı mahkum hiç bırakmadı.
Dikkatle izledim Romanya takımını; üst düzey oyuncuları yok, hızlı değiller ama kademe anlayışları, genel olarak defans anlayışları, defans konsantrasyonları çok iyi... Prensip olarak Milli Takımımız'ı kendilerine uydurmak istediler birinci dakikada... Bunu, iki devredeki uzatmalarla 98-99 dakika başardılar. Vitesi asla yükselttirmediler bize...
Teknik, bireysel hata çok arayabiliriz. Ama iyi yaptığımız bir şey olmadığı için çok detaylandırmamak lazım. Risk aldığımız bölümlerde iyi sezon geçiren Mehmet Topal'ın yerine Emre Çolak'ı çekip, Hasan Ali ile birlikte oynamaya alışık olan Caner'i sol kanatta kullanabilirdik. Tabi bunların hepsi detay... Maça başlayan 11'imiz kontrollü oyun için doğru bir 11'di. Ama Abdullah Avcı da, bizler de bu kadar formsuz bir takım beklemiyorduk açıkçası...
Tabii ki en ciddi rakibimiz Romanya'ya içeride kaybetmek bundan sonrası için kalan maçlarda sistemde de risk almamızı gerektirecek. Artık sadece Andorra'dan değil, iki Macaristan maçından da kayıpsız geçmemiz lazım.
Hakem Howard Webb, İngiltere'de izlerken pek beğenmemiştim ama dün sıfır hatayla bitirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA