Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

F.Bahçe büyük takıma yakışır şekilde kenetlendi

Mersin, Bate ve Trabzon karşısında alınan sonuçlar, takımın moral ve güvenini artırdı. Kocaman, kaybedilen Sivas maçının ardından kadroyu bozmayarak güven aşıladı

Trabzon'da net bir galibiyet alan Fenerbahçe, ikinciliğe yükseldi. Bu durum taraftar, yönetim ve teknik heyetin arasındaki buzları eritmiş gibi görünüyor. Bundan sonra alınacak başarısız sonuçlarda taraflar arasında tekrar kutuplaşma yaşanır mı?
Yaşanacak gibi görünüyor. Belli bir taraftar grubu ile yönetim arasında problem var. Ancak asıl olan Fenerbahçe'nin iyi olmasıdır. Sivas maçında mağlubiyete rağmen başlayan çıkışla, (ki o mağlubiyet takımın psikolojisini dibe vurdurmuştu) Mersin, Bate ve Trabzon karşısında alınan iyi sonuçlar, zor gözüken periyodun olumlu geçmesini sağladı. Takımın moral ve güvenini artırdı. Kötü gidişe gösterilen reaksiyon, hem oyun hem kenetlenme açısından büyük takıma yakışır şekildeydi. Aykut Kocaman'ın takıma güven duygusunu, Sivas maçındaki takımı bozmayarak aşıladığını görüyoruz. Kocaman bu hamlesiyle oyuncularına "Size güveniyorum" dedi.

Bate Borisov karşısında tura yakın olan Fenerbahçe, Belarus ekibini geçmek için nasıl bir strateji uygulamalı?
Oradaki maçta rakibi ilk kez izledik. Koşan, pas yapan, dengeli bir takım. Çalım atan fazla oyuncusu yok. Ama organize bir ekip. Kalite olarak Fenerbahçe'den düşükler ama oyun karakterleri benzer. Fenerbahçe'nin 0-0'ın cepte olduğunu bilerek, dengeli oynayacağını; kontrollü oyunla önde baskı yapması gerektiğini düşünüyorum. Kolay maç değil. Her şeyden önce seyircisiz. Ama şu andaki üst düzey fizik gücü ve formuyla, ibrenin Fenerbahçe'den yana olduğunu düşünüyorum. Kontrollü oynayıp, kısır bir skorla maçı kazanarak turu geçeceklerini tahmin ediyorum.

GALATASARAY, SCHALKE'YE 4-3-3 SÜRPRİZİ YAPABİLİR
Galatasaray, Schalke karşısında turu geçmek için nasıl oynamalı?
Galatasaray'ın elindeki kadro, hem oyuncu hem taktiksel anlamda rakibe ve oyuna göre değişikliğe gidilebilecek yapıda. Schalke'yi Galatasaray takımı ve teknik direktörü kadar tanıma şansımız yok. Ben bu konularda maçtan önce temkinli davranırım. Ayrıca Fenerbahçe'nin BATE maçında olduğu gibi maçın hemen başında biri kart görür, bütün öngörülerimiz altüst olur. Bu durum teknik direktörler için de geçerli. Fatih Terim'in Schalke maçı taktiğini hala düşündüğünü sanıyorum. Fatih Terim son anda karar verip oyunu riske edebilir. En büyük özelliği de bu. Oyunu başında da, ortasında da, sonunda da riske edebiliyor. Kendi oyuncularının durumu kadar rakibin şu anki performansı da Fatih Terim'i karara zorlayacaktır. Örneğin Drogba'nın bu maçın temposunu kaldırabilecek fiziği var mı, bunu bilmiyoruz. Manisa'da klasını gördük, fiziğini görmedik.

Devre arasında takıma katılan Sneijder ve Drogba ilk 11'de sahaya çıkmalı mı?
Şampiyonlar Ligi maçlarında iki forvet ve arkalarında Sneijder riskli olabilir. Ancak tahminimi söylüyorum. Fatih Terim, sanki bana 4-3-3 oynatacak gibi geliyor. Orta sahanın ortasında Melo, sağında Hamit solunda Selçuk üçlüsü. Sağ tarafta Burak, santrforda Drogba, solda Sneijder (Amrabat) gibi duruyor. Hissettiğim o, ama tabi kararı hoca verecektir. Ama çift forvet ve arkasında Sneijder ile oynamak Devler Ligi'nde biraz ağır olabilir.

Galatasaray'da ileri uçta en ideal ikili Drogba-Burak mı? Umut Bulut Schalke maçında forma şansı bulabilir mi?
Bir kere iki forvetle oynayacaksa ve Drogba hazırsa, bu isimler Drogba ile Burak olur. Şu an için iki forvetle mi oynayacak ve Drogba hazır mı, onu bilmiyoruz.

BEŞİKTAŞ 2-3 KULVARDA OYNASAYDI...
Samet Aybaba, son dakikalarda yenen gollerle yaşanan kayıplara neden çözüm bulamıyor?
Samet Aybaba Cenk'i sakatlıktan dolayı oynatamadığını söyledi. Tabii sadece kaleciyi suçlamak doğru değil. Ancak Beşiktaş bu sezon onlarca sezon olmayacak şeyleri yaşadı. Çoğu maçta öne geçip bazen de oyun olarak hak etmedikleri enteresan goller yediler. 'Futbol bir oyundur' diyoruz ya, onun karşılığı aslında Beşiktaş maçlarında vardı. Bir daha uzun yıllar göremeyeceğimiz şeyler yaşadılar. Hata ararsanız bulursunuz. Son maçta elindeki 18 kişilik kadroyu gördükten sonra Aybaba hata yaptı demek haksızlık olur.

HAFTADA BİR MAÇ YAPMAK BOZUYOR
Holosko 'Ümraniye'nin zemininde sorun var' dedi. Zemin bir sakatlıkta ne kadar etkilidir?
Tabii ki çok etkiler. En küçük bir boşlukta bileğin burkulur mesela. Bence Beşiktaş'ın problemi sakatlık başlangıcı değil, sakatlığın düzelmesi için geçen uzun zaman. Bunun en önemli sebebi de haftada bir maç oynamaları. 2 veya 3 kulvarda oynasalardı oyuncuların fiziğini daha iyi tutma şansı olurdu.

KAFKAS, GELECEK SEZONU PLANLAMAYA ŞİMDİDEN BAŞLAMALI
Trabzonspor'un kupa dışında hedefi kalmamış gibi görünüyor. Bordo-mavili takım önümüzdeki sezonun planlamasına şimdiden başlamalı mı?
Aynen öyle. Küme düşme tehlikesi yaşayacaklarını sanmıyorum ama kalan 12 maçta iniş çıkış göstereceklerini düşünüyorum. Bu büyük takımların ortak sorunu zaten. Şampiyonluktan kopunca bu tür problemler yaşıyorlar. Tolunay Kafkas, önümüzdeki hafta oynayacağı maçlar kadar, 2013-14 sezonundaki ilk maçını da düşünmeye ve planlamaya başlamalı.

Trabzonspor'un yabancı futbolcuları sizce yetersiz mi?
Trabzonspor'un yarıştığı takımlara oranla kadro zafiyeti olduğunu görüyoruz. Yabancı futbolcularından rakipleri kadar verim alamıyorlar.

'HAYATA PAS VER' ÜLKE GENELİNE YAYILMALI
Denizli'de bir organizasyona katıldınız. İzlenimleriniz neler? Ülkemizde güzel işler de yapılıyor mu?
Öncelikle Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut'u kutlamak lazım. Oradaki bütün sivil toplum örgütleri ve vali 'Hayata pas ver' adında muhteşem bir organizasyona imza atmış. Gizli kahramanlar da var. Çocuklarımıza sosyal yönden hizmet veriyorlar. Bu ülke geneline yayılmalı. Böyle bir organizasyonu gördüğüm ve içinde bulunduğum için çok ama çok mutlu oldum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA