Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Ersun Yanal, Emenike'de ısrar etmeli

Trabzonspor maçıyla Erciyes maçının ortak bir yönü var. Takımlar her iki karşılaşmada da sanki iki ayaklı bir kupa maçının rövanşını oynar gibiydi.
Fenerbahçe maça 4 yabancı ile başlayıp, 6 yabancı ile bitirdi. Emenike'yi oyuna aldıktan sonra Kuyt'ı 3 forvet arkasına çekip, riski de aldı. Egemen'in sakin çıkışı dünkü maçın en olumlu işiydi. Yasin'den kurtuldu ve şişirmeden pası verdi. F.Bahçe hızlı oynuyor artık. Cristian Kuyt'a, o da Emenike'ye... Erciyes kalecisinin bu kadar zaman geçirme arzusu maçı 4 dakika uzattırdı ve onun da bedelini ödedi. Avantaja çevirme isteği dezavantaj oldu. F.Bahçe taraftarının mutlu olduğu bir şey var. Trabzon maçında son dakikada, Kasımpaşa maçında, Elazığ'ın uzatmalarında hep maça asıldı.

AGRASİF, ÇABUK AMA ACELECİ

F.Bahçe yine hızlı, coşkulu oynuyor ama olgun oynamıyor. F.Bahçe yediği golden sonra hızlı ve olgun oyundan, hızlı, çabuk, agresif ama aceleci oyuna döndü. Hücumlar genelde telaşlı geçti. Telaşlı hücum yapmadığı tek pozisyon goldeki pozisyon. Egemen vurmadı, Cristian vurmadı, Kuyt'a gitti. Halbuki son dakika diye topu alan vurabilir. Emenike'de ısrar edilmesi lazım. Emenike'nin ihtiyacı olan tek şey çok oynaması lazım. Hoca'nın işi çok zor. Görünen şu; gelecek hafta Webo kenarda durabilir. Gelecek hafta Emenike-Kuyt-Sow olabilir.

CANER OLAYINDA DOĞRUYU YAPTI
İkinci yarı artık tek kaleye döndü. Ersun Yanal hamleler yapmaya başladı. Coşkulu, istekli, agresif bir F.Bahçe telaş olunca üretemiyor, olgun olamıyor. Antrenör hep gole dönük hamleler yaptı. Kuyt, Webo, Sow başladı bitirdi. F.Bahçe'nin çok eksiği vardı. Gökhan yok, Alves yok, Caner de kart problemi yaşayınca Ersun Yanal, "Hakem atmadan çıkarayım" dedi ve doğruyu yaptı. Fuat Çapa'nın savunma yaparak maçı bitiremeyeceğini artık öğrenmesi gerek. Çok önemli bir galibiyet. Futbolda şansı takımlar ve futbolcular kendileri yaratırlar.

MAÇIN ADAMI: EMENİKE

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA