Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Yanal depremi derbiyi etkilemez

Süper Kupa maçı öncesinde Fenerbahçe'de Ersun Yanal depremi yaşandı. Bu durum derbi öncesi takımı nasıl etkiler?
Bu iki takım için birbirleriyle oynadıkları maçların ayrı bir önemi vardır. O yüzden bu durum Süper Kupa maçında Fenerbahçe'yi olağanüstü etkilemez. Ama ondan sonra ne olur bilemiyoruz. Çünkü Galatasaray maçları farklı maçlar. Fenerbahçe iki yıl üst üste Süper Kupa finali oynadığı ve kaybettiği rakibine karşı bu kez kazanmak isteyecektir. Bu nedenle şu anda yaşanan deprem oyuncuları etkilemez. Ama sonrasını bilemiyorum...

BEŞİKTAŞ'IN AVANTAJI BİLİC

Feyenoord'u eleyen Beşiktaş'ın Arsenal karşısındaki şansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bu eşleşmede yüzde 30'a yüzde 70 Arsenal favori. Premier Lig bu hafta başlıyor ama Süper Lig'e de bu hafta başlayacakmış gibi hazırlanan bir Beşiktaş var. Fizik olarak maça hazırlar. Bunu hazırlık maçlarında ve Feyenoord karşısında izledik. Beşiktaş geçen seneki gibi sezon başı takım bütünlüğünü sağlamış. Baktığımız zaman 4 büyük takım içinde aynı hocayla yola devam eden sadece Beşiktaş var. Sistemi, oyuncuların pozisyon bilgileri oturmuş, yani hazır görünüyorlar. Fakat Arsenal büyük bir takım. Ama Beşiktaş taraftarının da geçen sezon Olimpiyat Stadı'ndaki Galatasaray maçından sonra orayı ilk kez dolduracağı ve görkemli bir ortam yaratacağı kesin. Beşiktaş'ın en büyük avantajı aynı teknik adamla devam etmesi ve futbolcuların takım bütünlüğünü koruması.

CARDOZO 20'DEN FAZLA GOL ATABİLİR

Çok sayıda transfer yapan Trabzonspor'da Halilhodzic istediği kadroyu yakaladı mı?
Hazırlık maçlarının kötü gitmesi Trabzonspor'un lehine oldu. Başarılı bir Dünya Kupası geçiren Vahid Halilhodzic'i göreve getirdiler. Gerçekçi düşünülürse iyi transferler yapıyor Trabzonspor. Mesela çok önemli bir Cardozo transferi yapıldı. Ama Cardozo'yu aldığınız zaman 3 tane daha kanat oyuncusu alınması gerekir. Trabzonspor Olcan'ı kaybetti ve geçen seneki bekleri fazla yeterli değildi. Yani Cardozo'ya her iki kenardan orta yapabilecek iki oyuncuya ihtiyaç var. Sanırım bunun için çalışıyorlar. Organize olurlarsa Cardozo'yu 20'li gollere getirebilirler ve bu Trabzonspor için büyük bir avantaj olur. Ama bir gerçek var ki o da Trabzonspor'un geçtiğimiz sezonki Trabzonspor olmayacağı.

Trabzonspor'un Rus ekibi Rostov karşısında tur şansını nasıl görüyorsunuz?
Rus ekibi kapalı kutu bir takım. Ama Rusya Ligi'nde oynayan bir takım kötü değildir. Tanımadığım bir takım hakkında da yorum yapmak istemiyorum. Bekleyip göreceğiz.

G.SARAY'A BİR DEĞİL İKİ TANE GOLCÜ LAZIM
Galatasaray'ın sizce transfere ihtiyacı var mı?
Galatasaray'ın en az üç oyuncu transfer etmesi gerekli. Bir değil iki tane forvete ihtiyaçları var. Bir tanesi alternatif, bir tanesi de banko oynayacak. Veysel veya Veysel'i zorlayabilecek de bir sağ bek gerekli diye düşünüyorum. Chedjou'nun performansını merak ediyorum. Geçen seneki performansını tekrarlarsa stopere de ihtiyaç olur. Ön tarafta iki kenarda çabuk dripling yapabilen üç tane oyuncuları var. Bruma, Olcan ve Amrabat. Bunlara Emre'yi de ekleyebiliriz. Taktik olarak zaman zaman Hamit'i de kullanabilir ama daha çok ortada görev alacak gibi görünüyor. Galatasaray'ın kenarda etkili silahları var. Bu sene Galatasaray'ın ceza alanı çevresinden çok serbest vuruş ve penaltı kazanacağını düşünüyorum. Özellikle kenarlarda kazanılan duran topları iyi kullanır ve bunları sonuçlandırırlarsa büyük bir silah olur. Çünkü hakikaten bir takımda ancak bu kadar topla çabuk futbolcular bir arada olur. Galatasaray'ın gözüken en büyük avantajı bu. Ama geçen sene kırılgan bir yapıları vardı. Bunu atlatmak için üç oyuncu transfer edilmesi ve takımın lige iyi başlaması lazım.

SOMA İÇİN REZALET!
G.Saray'ın Atletico Madrid'le, F.Bahçe'nin Beşiktaş ve Chelsea ile Soma yararına yaptığı maçlarda tribünlerin dolmamasını nasıl yorumluyorsunuz?
Galatasaray, Soma için Atletico Madrid ile İzmir'de oynadı. Böyle bir maçta tribüne binlerce bedavacı girdi. Ardından Fenerbahçe'nin ilk kez evinde oynayacağı bir turnuva yapıldı. Feyenoord'u eleyen Beşiktaş, bir de yetmemiş üçüncü santrforu Torres olan; Hazard'lı, Diego Costa'lı, Willian'lı, Mourinho yönetimindeki Chelsea geliyor. Tribünler yine dolmuyor. Biz de hem duygusal hem de futbol anlamında "Soma, Soma, Soma" diyoruz. Bu örnekler sonrasında ülkemizde futbol seyircisi falan olmadığını görüyorum. Hem Soma açısından hem de futbol açısından Atatürk ve Saracoğlu Stadı'ndaki maçlar hayal kırıklığı. Herkesin aynaya bakması gereken bir tablo. Açıkçası rezalet!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA