Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Bilic psikolojiyi iyi yönetti

Perşembe akşamı ısınma dahil 3.5 saat süren bir mücadele oldu Beşiktaş-
Tottenham maçı... Çok sık bir maç trafiğinde olağanüstü bir performans beklemezsiniz.
Tottenham da Beşiktaş da prestij maçı görmeyince yorucu bir maç oldu ve Antep'e etki etti.
İlk yarı aslında kör döğüşü gibi geçti. İkinci yarıda değişen Antep'in geriye yaslanması oldu.
Maçın vasat oyuncularından olan ancak normalde daha dinlenmiş ve diri olmasını bekleyeceğiniz Oğuzhan kilidi çözdü.
Oğuzhan gole rağmen bende hayal kırıklığı yarattı.
Beşiktaş yorgundu. Sosa yorulmuş, hatta Cenk dahi yorgun gözüktü maç istikrarı olmadığı için. Beşiktaş ikinci yarıda kazanacak kadar yeterli pozisyonu buldu.
Gökhan'ın 'illa ben atayım' diye iki pozisyonda arkadaşlarını görmeyişi var. Bazen bu tip oyuncular, oyun içinde havaya girerler, bizim de başımıza geldi.
Zamanında vermezsen pas opsiyonunu kaybedip şut atmak zorunda kalırsın.
Biraz egoizmi vardı açıkçası.
Yine de bunlar oyunun içinde olan şeyler... Antep ise bir-iki istisna dışında pozisyon üretemedi.
Antep için 1 puan süperdi şu maç için.
İlk yarıdaki dağınıklığın sebebi Oğuzhan'ın Atiba'ya yeterince destek vermemesi oldu. Oğuzhan gol atmasına rağmen bu yüzden çıktı. Kerim'den sonra Necip'i 1-0'ı tutmak için oyuna aldı. Yorgun bir takım için Necip'in girmesi doğru bir hamle oldu. Eğer Kerim gol anında olmasaydı oyuna girmezdi, Bilic biraz duygusal düşünüp Kerim'i üzmek istemedi. Kerim'in girme sebebi 4-1-4-1 şablonunu bozmadan hücum ağırlıklı devam etmek olacaktı.
Bilic'i tebrik etmek lazım. Taktiksel olarak eleştirebileceğim şeyler var ama takımın psikolojisini iyi yönetti.
Rakipleri erken oynadığı için iki haftadır liderliğini kaybederek çıkıyor maçlara, kimi takıma baskı getirir ancak Hırvat teknik adam bu durumu çok iyi yönetti.
Sonuçta bu maç için Bilic "Yarım sıfıra bile razıyım" demiştir. Sivok yok, Ersan yok, genç bir oyuncu olarak Atınç oynuyor, kolay değil. Gaziantepspor kadro kalitesi düşük bir takım, 15 puan alması sürprizdi. Oğulcan var mesela, çok kuvvetsiz ama yetenekli bir oyuncu. Antep'in transferde 3-4 oyuncuya ihtiyacı var.

Dinlenmiş ve diri olmasını bekleyeceğiniz Oğuzhan, vasattı ama kilidi çözdü. Ne var ki gole rağmen bende hayal kırıklığı yarattı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA