Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

G.Saray artık şampiyo...

Yıllardır derbileri izlerim... Derbilerde ev sahibi takımlar genelde baskılı oynar. Galatasaray 11. dakikada golü buldu. O golden sonra oyunda inisiyatif Beşiktaş'a geçti. Galatasaray da yaslanmaya başladı. Bunun nedeni, Galatasaray son haftalarda 'Ben gol yemiyorum, bir de ahtopot gibi kalecim var' diyor... Şimdi ben hep şunu söylüyorum; şampiyonluk yolunda atanla tutanın iyi olacak.. Bir de mücadele edeceksiniz... Atanı var mı? Var... Burak atıyor, Sneijder atıyor, Yasin atıyor... Tutanı da var; Muslera... Bunların yanında mücadele ediyor...Sarıkırmızılı takım 6 maçtır gol yemiyor. Bu bir kere büyük bir başarı... Galatasaray için "artık şampiyo..." diyebiliriz...
Bilic, enteresan bir takımla çıktı sahaya... Galatasaray Bruma ve Emre gibi hücumu sevenleri oynatmadı daha oturaklı bir takımla oynadı.. Galatasaray golü nasıl bulur dediğimiz zaman, şutla bulur.. İlk golde Yasin vurdu, Günay'ın çeldiği topu Yasin gol yaptı. İkinci golde ise üç orta saha oyuncusu topa vurdu. En son Sneijder golü attı. Kaleci Muslera da çok güvenli, müthiş bir performans göstererek sezona damgasını vurdu..
Hakan da çok iyi oynadı. Tecrübeli oyuncu, sezgileri çok iyi dün de kritik toplar çıkardı.
Galatasaray'ın kadrosu olağanüstü bir kadro değil fakat şampiyonluk havasına girince olağanüstü mücadele ediyorlar..

GÖÇEK PENALTIYI VERMEDİ
Beşiktaş, 11. dakikadan sonra oyunun tamamına yakın bölümde üstünlüğü eline aldı ancak beklediği kadar pozisyonlara giremedi. Sosa, takımının kazanması için elinden gelen her şeyi yaptı.. Bu maçları tecrübeli oyuncularla kazanırsınız.. Umut'un üstüne Sivok'un yüklenişi bence penaltı ve kırmızı karttı. Hüseyin Göçek penaltıyı vermedi. Onun dışında hakem maçı yönetmedi, idare etti. Kartları kendi yorumuna göre kullandı... Galatasaray inanılmaz derece savaşarak, direnerek ve kaleci Muslera'nın olağanüstü sezon geçirmesiyle ve forvetlerinin skorlar elde etmesiyle kazandı.. Beşiktaş oyuna çok hükmetti ama Muslera iki tane kritik top çıkardı... Bir de karamboller dışında pozisyon bulamadı.

AYAĞA GELEN FIRSAT KAÇMADI
Sonuçta Galatasaray 'ayağıma gelen fırsatı ben kaçırmam' dedi.. Nisan ayı itibariyle Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin atanları ve tutanları geriye giderken Galatasaray'ın atanları ve tutanları ileriye giderek şampiyonluk yolunda çok büyük avantaj yakaladı.

ABİSİ OLARAK HAMZA'YI UYARIYORUM
Hamza Hoca için de çok önemli bir sezondu... Eyüp, Akhisar derken Galatasaray'a geldi.. Ligi bayağı bir forse etti. Yalnız ben Hamza Hoca'yı bir ağabeyisi olarak uyarayım... Şimdi Emre'ye, kendisine yaptığı saygısızlıktan dolayı ceza verdi... Fenerbahçe, Başakşehir'i yenerse Burak'ı götürmeyecek mi Rize'ye.. Emre hakkında biraz yutkunması gerekirdi.. Ceza verecek ama kadroya almayarak olmaz... Bu tecrübe işi.. Burak Emre'den de beter yaptı Hamza Hoca'yı... Bu oyuncuların, itmeleri kakmaları beni çok rahatsız ediyor..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA