Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Ligin tek patronu Beşiktaş

Bir tarafta Gençlerbirliği... Ligin ikinci yarısında hiç puan, maç kaybetmemiş, yani kaybetmemeyi alışkanlık haline getirmiş bir takım. 1-0'dan sonraki reaksiyonun sebebi buydu. Yani 'Biz kaybetmiyoruz, bir gol atarız' mantalitesi var takımda. Diğer tarafta Beşiktaş için olmazsa olmaz maçı. Gençlerbirliği'ni yenerek lider gitmek istiyor Kadıköy'e. Orada kaybetse bile bir maçı eksik, yani avantaj cebinde. Beşiktaş maçın başında da öne geçemedi. Oyunun zorlaştığı anlarda attı golü ve sonra da koruma içgüdüsüne girdi. Ama ikinci pozisyonu da buldu. Beşiktaş, 4-0 kazandığı Gaziantepspor maçından daha hakimdi sahaya. Futbolcuyken de çok Beşiktaş maçı oynadım, farklı kaybettiğim maçlar oldu. Ama bu sezon Beşiktaş çok farklı bir yapı edindi: Oyun hakimiyeti. Bu maçta belki 4-5 gol atmadı ama top ve oyun hakimiyeti Beşiktaş'taydı. Coşkulu oynamak farklı, 'eyvah' diyerek oynamak farklı. Beşiktaş zaman zaman böyle oynuyor ama bu da doğal. Ligin sonu geliyor ve ciddi bir rakibi var. Tabii ki 4 atacağı, farklı kazanacağı maçlar da olacak ama puan kayıpları da olacaktır.
Bazı Beşiktaşlılar haklı olarak 'Gol rekoru kırar mıyız' diye düşünüyor. Ama teknik heyet öyle düşünmüyor. 1-0'dan sonra 'Maç bitsin' diye bekliyor. Aslında taraftar da 1-0'a razı. Son dakikalardaki coşkusu, desteği bunu gösteriyordu. Çünkü "önemli olan 3 puan haftaları" başladı. Galatasaray da böyle şampiyon oldu geçen sezon ve şimdi iki takım var yarışta.
Düşünebiliyor musunuz Beşiktaş'ın Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yendiğini bir maç eksiğiyle... Yenildiniz, maçınız eksik. Berabere kaldınız, hala lidersiniz. Ve yenerseniz neler olur...
En kritik yerlerde sahneye çıkması gereken Oğuzhan iki haftadır sallanıyor. Ortaya çıkmalı. Marcelo'yu beğendim ama Alexis için karar veremedim. Bu ikili hakkında Fenerbahçe derbisinden sonra daha rahat yorum yapabilirim.
Farklı bitmemesine, son dakikaların zor geçmesine rağmen Beşiktaş oyuna hükmediyor, baskılı oynuyor. Atiba da bu oyun sisteminde başrolde. Bu ofansif kadro ancak Atiba ile oynar geride.
Quaresma da şunu görmeli. Şenol Güneş'in onunla problemi yok, oynatıyor. Taraftarın en çok sevdiği futbolcu Quaresma. Niye büyük takımlarda barınamadığını düşünmüyor da değilim. En büyük eksiği gol. Olcay Şahan'ın mantalitesi onda olsa zaten oralarda kalırmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA