Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Arda’ya yapılanlar içimi acıttı!

Karşılaşmayı favori olan takım kazandı... Hem de ilk golden sonra rahat diyebileceğimiz bir oyunla galip geldiler. İspanya bizi mağlup edebilirdi ama onlar bizi zaten sahaya çıkmadan yenmişlerdi. Maçtan bir gün önce basın toplantısını izlerken Arda'yı ve diğer oyuncuları korkunç bir şekilde demoralize gördüm. Zaten fiziksel anlamda iyi durumda değiliz, şampiyonada fizik olarak geride olan takımların başında geliyoruz, psikolojimiz de çok kötü olunca yenen golden sonra direnç gösterememedik.
Yenilmeyi bir tarafa koyuyorum üzücü olan kabullenmiş duygusuyla oynuyoruz. Eskiden cikletlerden futbolcu kartları çıkardı, kimin hangi mevkide olduğu yazardı... Bizim takımdaki oyuncuların kartında kesin şu defanstır diyeceğimiz belki bir Hakan Balta var. Arda'sı, Hakan'ı, Burak'ı, Selçuk'u hatta hücumcu bekleriyle ikinci bölgede oynamamız gereken bir takımız. Ama İspanya'ya karşı Fatih Terim Hoca'nın basın toplantısında söylediği gibi, İspanya seni geriye yaslar. Evet geriye yasladı ama İspanya'da yetenekli oyuncular var, pas trafiğinin sonunda golleri bulurlar. İspanya 5'e ihtiyacı olsa onu da atardı.
Ülkemizde garip bir durum var o da dün akşamki maçta stada yansıdı. Arda Turan'ın kendi seyircimiz tarafından yuhalanıp, İspanyolların desteklemesi benim canımı acıttı. Bu çocuk bunu hak etmiyor. Dünyada milyarlarca insanın tanıdığı bir kardeşimizin top ayağındayken tepki görmesi canımı gerçekten acıttı. Skor kadar dünyanın tanıdığı bir kulüpte oynayan futbolcumuza böyle davranmasını anlamıyorum. Saha dışı faktörler zaten oyuncuları moralsizliğe götürmüştü. Gole kadar oyun oynayabiliyoruz sonra da fiziğimiz yeterli değil bir de psikolojik faktörler kolay teslim olmamızı sağlıyor.
Gruptaki son maçımızda Çek Cumhuriyetini mağlup edip turnuvaya devam ihtimalimiz var. Çek Cumhuriyeti grupta yenebileceğimiz tek takım olarak kaldı. İngiltere'nin eski Başbakanı Margaret Thatcher'a sormuşlar,"Bu ülkeyi nasıl bu kadar iyi yönettin?" diye... "Gazete okumadım, televizyon seyretmedim" demiş. Fatih Terim ve futbolcular hemen telefonlarını kapatsınlar o zaman Çek Cumhuriyeti karşılaşmasını kazanırlar...
Fatih Hoca, taktik ve fizikten çok bu takımın 4 günde psikolojisini artırmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA