Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Zor oyun kolaya döndü!

Zor başlayan, zor devam eden, penaltı ve kırmızı kart ile kolaylaşan bir maç oldu Fenerbahçe için...

Fenerbahçe için 90 dakikanın özeti: Zor oyun kolaya döndü...
2-0'dan sonra maç bitti tamamen. 5-0 olduktan sonra Fenerbahçe de bıraktı oyunu. Fenerbahçe'nin gol coşkusu azaldı, Manchester United maçı erken başladı. Futbol böyle oyundur, duygusaldır... 5 gol atınca 10'a gitmezsin. Hakem de buna uydu ve 1 dakika uzatıp bitirdi maçı. Aslında oyun ortadaydı ama penaltı ile herşey değişti... Geri düşüyorsunuz, üç oyuncunuz kart görüyor ve ardından Ceyhun kırmızı kart alıyor.
Buna rağmen Karabükspor, 10 kişi bile fena oynamadı ama +45'te Skrtel golü attı. İgor Tudor devreyi 1-0 bitirmenin hesabını yaparken santrasız 2-0 oldu. Oyuncu da bunu biliyor..
İkinci yarıda da 3, 4, 5 olunca Karabük'ten sonra Advocaat da Manchester United maçını yaşamaya başladı. İki asist yapan Volkan Şen'i çıkardı, Van Persie'yi de... Önde oynayacak alan olmasına rağmen Emenike'yi sahaya sürmedi. Mehmet Topal'ı dinlendirmek için kenara aldı.
Maça bakınca, Advocaat içinden, "Bu penaltı ve kırmızı kart bizi rahatlattı" demiştir ama maçtan sonra böyle demez tabii... İlk 10 dakika kaleye pozisyonun yok, rakip sert, iyi kontratağa çıkıyor. Ama futbol hata affetmez, haddini bileceksin. Karabükspor 10 kişi ve sol bekleri geri gelmiyor. Karşısında da Lens var..
Sonuçta zor başlayan, zor devam eden, penaltı ve kırmızı kart ile kolaylaşan bir karşılaşma oldu. Maçın kırılma anları penaltı, kırmızı kart ve ilk yarının son dakikasında atılan ikinci goldü.
Teknik direktör Advocaat, Aatıf'ı forvet arkası oynattı 4-2-3-1'de... Ama Manchester United'a karşı onun yerine Van Persie gelir... Öne de Emenike..
Aatıf'ı kazanma adına iyi bir maç oldu. Aatıf üzerindeki stresi attı. Şener'i de çok beğendim, sahanın en iyisiydi.
Kaleci Volkan Demirel'in 5-0'dan sonra kurtardığı top harikaydı. Konsantre olduğu zaman çok iyi kaleci.
Fenerbahçe için Konya galibiyetinin önemini bugün anlıyoruz. Hani kötü oynayıp da kazandığınız maçlar var ya; onlardan bir tanesiydi...
Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışında olması için önündeki derbileri kazanması şart. Ama o galibiyetlerin anlamının olması için de bu maçları kaybetmemesi lazımdı. Bunu da yaptı Fenerbahçe...

BAŞAKŞEHİR'E SAYGI DUYUN
Ligin en çok puan alan, en çok gol atan ve en az gol yiyen takı mı Başakşehir. Bütün istatistikler onların lehine. Başakşehir'in temel hedefi, ilk 5'in gediklisi olmak... Zaten iki yıldır Avrupa'ya gidiyor. Şampiyonluk için yüzde verecek olursak Üç Büyükler'e göre az tabii ki... Bu yarış farklı bir şey... Ama bu demek değil ki olmayacak... Başakşehir'de bir teknik direktör profili var... Hani derler ya, "Seyirci baskısı yok, stres yok" diye... Bence terstenb akmalıyız üzerinde baskı yok lafına... İstanbul takımı olacaksın, seyircin olmayacak işte o zaman oyuncuyu konsantre etmek kolay değil... Bu yüzden en önemli başarısı da bu Avcı'nın... Devam eder mi? Eder... Bursaspor'u, Karabükspor'u, Fenerbahçe'yi yenen bir takım şampiyonluk yarışında olur mu? Olur ama içlerinde en zayıf ihtimal onların. Yanılır mıyız, yanılırız... Ama 25. haftayı görür bu puan farkıyla.. Ayrıca 18 maçtır yenilmiyorlar. Ayağa kalkıp önümüzü ilikleyerek saygı duymalıyız Başakşehir'e.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA