Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Beşiktaş es geçti!

Beşiktaş, Eskişehir karşısında tabiri yerindeyse önüne gelmiş üç puan fırsatını elinin tersiyle itti. Maçta öngörülemeyen; 2-0 avantajına ulaşmış Siyah-Beyazlı takımın 90 dakika oyundan düşmeme özelliği nedeniyle maçın sonlarında iki gol yiyerek iki puan kaybetmesi oldu. Kartal 45 dakikada Ersun Yanal'ın oyunu önde karşılayıp rakibi sert futbolla bozma felsefesini iyi top yaparak ve oyunu kanatlara yayarak geçti. Bu ilk 45 dakikada Hakem Barış Şimşek'in kartlarını soyunma odasında unuttuğu izlenimini veren bir tablo ortaya çıktı. Es Es'li oyuncuların ilk yarıda Necip, Oğuzhan, Almeida'ya karşı yapılan faullerde Şimşek'in 4 sarı kart çıkarması gerekirdi.

PANİĞİN SONUCU PENALTI
Beşiktaş ilk yarıda bir hayli yıpranmasına ve yıpratılmasına rağmen Holosko'nun golüyle önemli bir fırsat yakalamıştı. Arkasından Almeida'nın golü Beşiktaş'ın önünü de açtı. 2-0'dan sonra yorulduğu gözlenen takımda oyuncu değişikliği Eskişehir'in temposuyla birlikte kendini hissettirdi. Değişiklikler 2-0'dan sonra yapılsa misafir takım psikolojik toparlanmasını sağlayamayabilir ve maçı çeviremeyebilirdi. Beşiktaş'ın daha genç bir takım olması ve paniklemesi biri penaltıdan iki golü getirdi. Penaltı pozisyonu bu paniğin bir sonucuydu. Ancak uzatmalarda gelen gol Beşiktaş'ın stoperlerinin ne kadar basit adam kaçırdığının ve kademeyi kaybettiğinin hatırlanması açısından önemli. Basit bir verkaçın arkasından rakip oyuncunun arkasından bakılan defans manzaraları maalesef Beşiktaş'ın en büyük sıkıntısı.. Almeiada'nın niye topu saklamadığını,orta sahanın niye atağı kesemediğini sorgulayalım ancak Siyah-Beyazlı takımın emin adımlarla geleceğine yürümesi için ilerde zorlayan takımlara karşı defansın zafiyetlerini çözmesi şart... Ligin en tempolu ekibi Beşiktaş'a aynı oranda karşılık veren Eskişehirspor'u ayrıca kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA