Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Değişim şart...

Geçen yıl Trabzonspor'un, kendi sahasında kayıplar yaşadığı maçları göz önüne getirdiğimizde (Burak da vardı) dünkü gibi kapanan takımlara karşı gerçekleşti. Sahaya çıkan 11'e baktığımızda savunmanın göbeğinde oynayan Giray ve Bamba'nın hücum girişimleri olmayan oyuncular. Önlerindeki Zokora da oyunun hücum tarafında hiç yok. Öyle ki Videoton önde tek oyuncu bulundurmasına rağmen bu üç oyuncu da çakılı oynadı.
Savunmanın sağ kenarından Serkan hücuma zaman zaman destek verdi. Celustka ise ilk yarı orta sahayı bile geçmedi. Orta sahada Colman ve Sapara Trabzonspor'u ileriye taşıması gereken iki isim olmasına rağmen ikisi de hiçbir sorumluluk almadı. Önde oynayan Halil savunma kalabalığı içinde çok etkisiz bir görüntü çizdi. Volkan Şen, zaman zaman rakibi zorlamaya çalıştı, Olcan ise uzun bir süre topla buluşturulmadı. Videoton ise kendi gücünün bilincinde... Savunmanın önünde orta saha beşlisini yakın oynattı ve de hücumda ilk yarının sonlarına kadar hücumda gözükmedi.
İkinci yarı yapılan değişikler sonucunda Trabzonspor, ilk yarıya göre rakip ceza alanı içinde daha fazla gözükmesine rağmen gol pozisyonu üretmede istenilen düzeyde olmadı. Görünen o ki geçen sezon böylesi maçlarda verilen puanlardan ders çıkarılmamış. Dünkü kapanan takımlara karşı set oyununda istenilen pozisyon zenginliği bulunmadığı için bana göre sistemin değiştirilmesi gerekir. Orta sahada Zokora'ya bu tür maçlarda görev verilmemeli. Önde ise Halil'in yanında Vittek'in oynaması lazım. Çünkü Vittek sırtı kaleye dönük oynayabilen ve top saklama becerisi olan bir futbolcu. Bu ikilinin arkasında Alanzinho'nun düşünülürse daha farklı bir takım görüntüsünü ortaya çıkacağına inanıyorum.
Artık bütün umutlar ikinci maça kaldı. Sertliğe prim veren hakemin de iyi bir yönetim gösterdiği söylenemez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA