Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Artık işi çok zor

* Trabzonspor bir ileri bir geri gidiyor.. Neden bu istikrarsızlık?
Geçen
sezon Trabzon'un oyun kurgusu kendi sahasında rakibi bekleyerek karşı atakla ve de özellikle Burak'la gol pozisyonları üreten bir anlayışı vardı. Burak'ın üstün performansı ile sonuca gidilen maçlar vardı. Fakat geçen yılki en önemli sorun kapanan takımlara karşı gol pozisyonu üretmede yetersizlikler vardı. Burak'ın ayrılmasından sonra Trabzonspor'un transfer planlamasını iyi değerlendiremediğini düşünüyorum. Çünkü bu sezon hangi oyun anlayışı ile oynayacağınızın planını yapıp transferini öyle yapmanız gerekir.
* Gol atmakta sıkıntı yaşayan Trabzon'un defansı da çözüldü...
Futbol
bir takım oyunu, birlikte düşünme birlikte hareket etmek çok önemli. Gol noktalarında üretkenliğinizde nasıl orta saha ve savunma oyuncularının size katkısı gerekirse, top rakibe geçtiği zaman da takım savunmasının da üst düzeyde olması bir zorunluluktur. Trabzonspor sezon başından beri başarılı olmanın ya da bir başka deyişle istikrarlı olabilmenin olmazsa olmaz şartı olan bu iki ilkeyi bir türlü sahaya yansıtamadı.
* Oyuncuların kendine güveni yok mu?
Oyuncunun
öz güvenini kazanabilmesi sahada alınan sonuçlara bağlı olarak değişkendir. Bugün gelinen noktada bireysel anlamda özgüvenin kazanılması için bundan sonraki haftalarda başarılı sonuçlar almak gereklidir.
* Son Eskişehir maçında takım, yönetim protesto edildi. Tribünleri tam dolduramayan bir taraftar sizce protestonun ölçüsünü kaçırdı mı?
Büyük
takımlarda yani şampiyonluğu hedef seçen takımlarda bütün her şey başarıya endeksli olduğu için en küçük başarısızlıkta böylesi durumlar ortaya çıkabiliyor. Bizim ne yazık ki ülke olarak bir futbol kültürümüz yok. Duygusallık daha fazla ön planda bu yüzden başarısızlıkta, sağlıklı bir düşünce yapımız da ortaya çıkmıyor.
* F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş iyi bir hava yakaladı. Trabzon ne yapabilir?
Ligde
bu sezon enterasan sonuçlar ortaya çıkıyor. İki hafta üst üste galip geldiğiniz zaman üst sıralara yükselebiliyorsunuz. Ama gerçekçi olmak gerekirse Trabzonspor'un bu kadro yapısı ile daha üst hedefler için işi kolay gözükmüyor.
* Taraftar maçlara gelmiyor. Maçların hep pazartesi olması mı sebep?
Pazartesiye
maçların gelmesi her ne kadar olumsuz etkilese de alınan başarısız sonuçlar da ve de takımın oynadığı oyun taraftar azlığının en önemli nedenleri olarak sayabiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA