Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Yanal ders çıkarmamış!

Görünen o ki Ersun Yanal, Bursaspor maçından hiçbir ders çıkarmamış. Şayet ders çıkarsaydı, Eskişehirspor maçında dünkü orta saha oyuncuları ile sahaya çıkmazdı diye düşünüyorum. Medjani, Soner, Constant kenarda Özer ve Yusuf... Özer, Constant ve Soner aynı tipte oyuncular. Top rakipteyken, top kazanma düşünceleri yok ve topu her zaman ayağa isteyen ve pası kullandıklarında ise öne destek vermekten uzak bir yapıları var. Mehmet Ekici gibi orta alanda hücumu organize eden ve dripling özelliği olan bir oyuncu eksikliği maç süresince hissedildi. İlk yarıda önde kaptırılan topların çabuk çıkan takımlara karşı, Trabzonspor'un dünkü orta saha ile sorunlar yaşaması kaçınılmazdı. Yenilen golden başka Eskişehirspor'un iki net gol pozisyonundan yararlanamadığını gördük. Trabzonspor ise hücumda sadece Yusuf ve İshak'ın birlikte geliştirdiği ataklarla sonuca gitmeye çalıştı fakat üretken olmaktan uzak bir görüntü içersindeydiler.

SİSSOKO FARKI
İkinci yarı en önemli sorunun orta alan olduğu gerçeği yine göz ardı edildi. Şurası bir gerçek ki orta alan bir takımın kalbi. Kendi sahanızda oynadığınız maç daha agresif ve rakibi baskı altında tutan ve oynatmayan futbolculara şans vermeniz gerekiyor. Yoksa hücumda kaptırdığınız her top size dünkü gibi gol pozisyonu olarak döner ve dünkü almış olduğunuz sonuz hiçbir zaman sürpriz olmaz.
Eskişehirspor ise hiç de beklemediği bir sonuçla sahadan ayrıldı. Kendi alanında oyunu kabul ettiler ve Trabzonspor'un zaaflarını çabuk çıkarak çok iyi değerlendirdiler. Bana göre maçın en iyi oyuncusu Sissoko idi. Çünkü dün gollerin mimarlarındandı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA