Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Daha yol uzun

20 puanlı iki takım... Ligde ilk yarının son haftasından önceki bu maçta, Trabzonspor için mutlak üç puanı almak önemliydi... Maçın 20 dakikalık bölümünde topun olduğu her yerde çoğalan, rakibi baskı altında tutan, hataya zorlayan ve ikinci topları alarak hücumda daha fazla gözüken takım Trabzonspor'du... Ve Erkan Zengin'in vermiş olduğu pasla Cardozo ile öne geçtiler. Golden önce ise rakibi eksik adamla yakaladıkları pozisyonlar var. 20. dakikadan sonra ise Trabzonspor'da hatlar arasında mesafeler açıldı. Özellikle önde oynayan Cardozo, Erkan Zengin, Mehmet Ekici ve Özer, geri dönüşlerde geciktikleri için Antalyaspor orta alanda oyun üstünlüğünü ele aldı, ayağa paslarla Trabzonspor'un sağ kenarından gelmeye başladı. Erkan Zengin'in, Cavanda'ya yardımı yok. Cavanda'da ise inanılmaz bir düşüş var. Hem topu kullanma yönünden büyük yetersizlikler içerisinde hem de savunmada istenilen düzeyin çok uzağında... Antalyaspor'un ilk yarıda girdiği net gol pozisyonunda ise kaleci Onur başarılıydı...
İkinci yarı ise oyunda tüm riskleri alarak hücuma çıkan Antalyaspor'un, savunma güvenliğini bir kenara bırakmasıyla büyük boşluklar ortaya çıktı. Ama Trabzonspor, ikinci golü erken bulup rahatlaması gerekirken final paslarında yapılan yanlışlıklar, oyuncuların pas-şut tercihlerindeki hatalar kendilerini rahatlatacak ikinci gole ulaşamamalarının en büyük nedeniydi. İkinci gol bir türlü gelmediği için Antalyaspor'un Trabzonspor sahasında daha fazla gözükmesi ve bu arada iki net gol pozisyonu ürettiği anlar var. Yapılan oyuncu değişikliklerinden sonra ise Antalyaspor'da Celustka'nın ikinci sarı karttan atılması ile Trabzonspor çok daha rahat oynama olanağı buldu. Mehmet Ekici penaltıyla farkı ikiye getirdikten sonra ise Mbia sonucu tayin eden isim oldu.
Gerek Rizespor gerekse bu maçta geçtiğimiz haftalara göre daha pozitif bir oyun ortaya koymaya çalışan bir takım izliyoruz. Fakat istikrarlı sonuçların alınabilmesi için daha gidecek epey yol var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA