Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Riskli oyun yaktı

İkinci golden sonra rakibi kendi alanında kabul etmeleri gerekirken, riskli oyun anlayışında ısrar edilmesi Trabzon için yanlıştı

İki ayrı devre, iki ayrı görüntü.. Maçın başında penaltıdan gelen gol, takımın moral motivasyonunu ve özgüvenini artırma açısından önemliydi. Ama gel gör ki ilk yarıda Rizespor, daha fazla pozisyon bulan takımdı. Direkten dönen iki topundan başka savunmadaki pozisyon hatasından attıkları gol var. İlk yarıda Trabzonspor, orta alan ve hücumda organizasyon yetersizliği çekti. Orta alanda Onazi, öylesine basit top kayıpları yaptı ki Rizespor'un hücum girişimlerinin odak noktası oldu! Mehmet Ekici önde markaj altında top alamadığı için geriye gelerek top almaya çalıştı. Uzun toplarla anlamsız hücum girişimlerinde bulunuldu. Rizespor savunmasından dönen ikinci topları alamadıkları için rakipleri karşısında üstünlük bir türlü kuramadılar. Yusuf ve Bero da içeri girerek oynamaya çalışan iki oyuncuydu. İkisinin boşalttığı alanlarda Zeki Yavru ve Mustafa Akbaş'ın topla buluştuğu pozisyonlar var ama iki oyuncu da ceza alanı içerisinde arkadaşlarını topla buluşturamadılar.
İkinci yarı Rizespor, oyunu kendi alanında kabul etti. Trabzonspor'un ilk yarıya göre daha baskılı olmasının en önemli nedeniydi. Bir de orta alanda Mehmet Ekici, ilk yarıya göre takımı karşı kaleye taşıyan ve öndeki arkadaşlarını pozisyonlara sokan isim olarak takıma en fazla katkı yapan oyuncuydu. Kazanılan ikinci penaltıyla atılan golden sonra ise tempoyu düşürüp, rakibi kendi alanında kabul etmeleri gerekirken riskli bir oyun anlayışında ısrarcı olmak büyük bir yanlıştı. Ersun Yanal'ın, bütün bir maç süresince top kayıpları yapan Onazi gibi oyuncuyu dışarı alıp, orta alana daha dirençli ve top kullanma becerisi olan Aytaç Kara'yı almaması, Rizespor'un ekmeğine yağ sürdü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA