Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Kazanmak önemli

Maçın başlamasıyla birlikte zorlu bir 90 dakikanın Trabzonspor'u beklediği gerçeği vardı. Çünkü rakip Karabükspor hatları birbirine yakın kurdu ve boş alan bırakmadı. Böyle bir takıma karşı kenar ataklarının önemi büyük. Bir de orta alanda adam eksilten oyuncunun olması takımının lehine bir durum.
Topun hızı çabuk yön değiştirmekte rakibin savunma kurgusunu bozması açısından önemli. İlk yarı Trabzonspor adına olumlu görüntülerin olmadığı bir gerçek. Sağ kenardan Olcay ve Pereira'nın birlikteliğiyle geliştirdiği ataklar var. Hücum organizasyonlarının hepsi sağ kenardan. İki kenar beki Castillo ve Mas ise ofansif anlamda etkisiz.
Orta alanda ise hücumu yönlendirmesi gereken Yusuf Yazıcı ortalarda yok. Doğaldır ki böyle bir görüntüde gol pozisyonu üretemezsin.
İlk yarı Karabükspor net gol pozisyonundan yararlanamayan takımdı.
İkinci yarı ise ilk yarıya göre daha derli, toplu Trabzonspor sahada vardı. Okay'ın attığı golden sonra Karabükspor Yatabare'yi de oyuna alarak ilk yarıya göre daha riskli bir oyun anlayışına büründü. Trabzonspor da pozisyonlar buldu.
Fakat hücumda final pası yetersizliği öne çıktı ve en önemli gol pozisyonundan Yusuf yararlanamadı.
Alınan 3 puan Trabzonspor için son iki haftadaki kayıplarını göz önüne getirdiğimiz de önemli. Yalnız kendi sahasındaki daha önce oynadığı maçlarda gördüğümüz agresif yapı ve takım birlikteliğinden uzakta olmaları dikkat çekti. Bir de bu maçta Trabzonspor adına görünen en büyük eksiklik, savunmada Durica'nın olmayışıydı. Şu anki kadroda Durica'nın yerine koyabileceğimiz başka bir isim yok. Bu yüzden savunmadan hücuma çıkarken sorunlu başlangıçlar oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA