Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Daha çok istedi

SÜPER Kupa'ya Erzurum 'süper' hazırlanmıştı. Yerel halkın konukseverliği gibi Cumhuriyet Caddesi boyunca, iki takım taraftarlarının yan yana dolaşmaları birbirleriyle şakalaşıp fotoğraflar çektirmeleri harika tablolardı. Erzurumlu, Türk futbolunun büyüklerine hasret. Geçen sezon da Süper Kupa için kolları sıvamışlardı ama 3 Temmuz onları da vurmuştu.
11'ler, Galatasaray'ın hücum, Fenerbahçe'nin kontrol futbolunu benimsediğinin göstergesiydi. Rakibin en önemli kozu Alex'i bile adam adama tutmayan sarı-kırmızılılar ilk yarım saat fırtına gibi esti. Emre, sol kanatta akıllı işler yapıyor, Gökhan'ın yokluğunu kullanmak adına Umut da bu bölgeye giriyordu. Ama ilk yarıda Elmander ve Hamit fırsatları kullanamadı.
15'te yine Emre'nin soldan tehlikeli ortasında Volkan sakatlandı. Yerine giren Mert, ilk ciddi pozisyonda Selçuk'un uzun pasına kötü çıkınca Umut kafayla perdeyi açtı. İki sezon önce Trabzon'daki Selçuk-Umut işbirliklerini ve 2008'deki şampiyonluk maçında Volkan'ın Nonda'dan yediği golü anımsatan bir sahneydi.

Taraftarı durdurdu
Golün ardından İstanbul'dan gelen Galatasaray taraftarının yaktığı meşaleler önce oyunu ve takımlarını durdurdu. Ardından da rakip tribünlere bunun atılmasıyla maç öncesi güzel tabloları yakıp kül etti. Seyircinin sebep olduğu uzatmada Alex'in tekrarlanan frikiği baraja çarpıp ağlara gidiverdi.
Aynı sahne ikinci yarıda tekrarlandı. Selçuk'un pasında Umut savunma arkasına koşuyu gol vuruşuyla bitirdi. G.Saray seyircisi yine meşalelerle takımını durdurdu. Kuyt'un skoru dengeleyen golü itirazlara ve Engin'in atılmasına yol açtı. Pozisyonda ofsayt yoktu ama ortayı yapan Cristian'ın topu elle kontrolü çok açıktı.
Kırmızı karta Kocaman Topal/Krasiç, Terim Elmander/ Amrabat hamleleriyle karşılık verdi. Herkes F.Bahçe yüklenip G.Saray kapanacak derken, Terim Aydın'ı da sahaya sürdü. Umut'a Caner'in yaptığı Tarık Ongun'un yakaladığı penaltıyla da kupayı aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA