Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Sınırlamak çözüm mü?

Beşiktaş'ın eski, TFF'nin şimdiki başkanı Yıldırım Demirören'in, yıllardır en çok tartışılan yabancı sayısının indirilmesi konusundaki sözlerini dün okuduk... Bilindiği üzere
TFF kademeli olarak yabancı sayısında bir indirime gidiyor. TFF 2012-2013 sezonunda müsabaka listesinde 8 yabancı yazabileceğini, ancak sahada aynı anda en fazla 6 yabancıyı oynatılabileceğini, 2013-
2014 sezonunda müsabaka listesinde 6 yabancıya, 2014-2015 sezonunda ise 5 yabancıya yer verebileceğini açıklamıştı.
Bu yabancı sayısı işi yıllardır Türkiye'de tartışılır durur. Bir kesim "Yabancı sınırı olmasın" der, bir kesim "Yabancı sayısı sınırlı olsun" der. "Kalksın" diyenler yerli futbolcuların el yakan parasından dert yandıklarını için bu fikri savunurlar karşı görüştekiler ise Türk oyuncusunun yetişmediğini savunurlar.
Kulüp başkanı iken Demirören, 2011 Ocak'ta şöyle demiş: "Yabancı sınırının bana göre artık kalkması lazım. Ama muhakkak altyapıdan en az bir en fazla 3 oyuncunun ilk 11'de sahaya çıkma mecburiyetinin konulması lazım."
Sayın Başkan futbolun patronu olduktan sonra en tepeden daha iyi analizler yapmaya başladı şimdi. Lakin alt yapılar için de ciddi bir devrim zamanıdır. Süper Lig'den başlayıp PTT ve ikinci ligi kapsayan sonra diğer ligleri de içine alan bir alt yapı operasyonu hayata geçmeli, geçirilmelidir. Belli bir standarta sokulması gereken alt yapıların denetlenmesi buradaki gençlere de sporun yanı sıra eğitimin her branşının verilmesi lazım. Yoksa biz A Milli Takım'a oyuncu bulmak için daha çok gurbete çıkarız. Durum böyle iken yabancı iner mi çıkar mı bunu beraber göreceğiz. Avrupa'da başarıdan bahseden takımlarımızın sınırlı yabancı olayına ilerde sıcak bakacaklarını düşünmüyorum. Başta da G.Saray ve F.Bahçe..
Son bir satır da Beşiktaş için.. Kartal 33 gol attı lig ve kupada.. Bunların 25'i yabancılardan gelmiş. Yorum sizin!..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA