Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Akçay'la 'Onur'lu beraberlikler!

Bu takım geçen sezon da deplasmanda maç kazanamıyordu. Sökük eğer buysa, Mustafa Reşit Akçay'ın Trabzon'da yapması gereken yama buydu. Ondan kimse sıfırdan takım elbise dikmesini beklemedi. Sezon başından beri "golcü alın" diye bağıran kadroya, ocak ayında yapılan takviye Giray gidince, bir yabancı stoper oldu. Fenerbahçe deplasmanında "Çanakkale geçilmez" diyen Mustafa Reşit Akçay'ın oynattığı futbolu alınan golsüz beraberliğe rağmen hiçbir Trabzonlu kabullenemedi. Evet bu ligde Kadıköy'den puanla çıkmak başarıdır. Ama nereye kadar!..

SEZON BAŞINDA YÖNETİME DİYECEKTİ
Akçay İstanbul'da 3 büyük takımla oynadığı 270 dakikada sadece bir gol atabilen takımının kalitesini sorguladığında, ilk itiraz edenlerden biri oldum.
Fenerbahçe ve Galatasaray'daki yıldız isimlerden Trabzon'da olmayabilir. Ama bu takımın teknik direktörü bu kadroyu yetersiz buluyorsa, bunu ligin 17 haftası geride kaldıktan sonra değil sezon başında yönetime diyecekti. Süper Lig'in iki gömlek altı Avrupa takımlarını devirip Juventus'a rakip olmak çok büyük bir başarı değildir.

G.SARAY GİBİ KORKMADAN OYNAMAK

Mesele Galatasaray gibi Juventus karşısında korkmadan karakterli bir futbol oynayan takım yaratabilmenin sinyalini verebilmektir.
Çaykur Rize maçı da gösterdi ki Mustafa Reşit Akçay, Trabzonspor'u taktik ve yöneticilik becerisiyle sırtlayacak derken, aslında onu sırtında taşıyan Trabzonspor'muş..
Beşiktaş karşısında 25 bin taraftar önünde son 20 dakika rakibe teslim olan Akçay, 14 haftadır kazanamayan Rize karşısında bir puanı garantiye almak için sahadaki tek santraforu kenara aldı. Öyle sıkışınca sahte 9'la maç kazanmak için Barcelona maçlarını izlemek yetmez.

AVRUPA'YA ANCAK EL SALLARSINIZ
30 yıl önce A Milli Takım, bu ülkenin insanına şerefli mağlubiyetler yaşatıyordu. Hepimizi uyuttular!. Bugün de Akçay, Trabzonspor taraftarını beraberliklerle uyutuyor. Kaybetmekten korkarsanız bu oyunda zor kazanırsınız. Trabzon'da tribünler dolmuyorsa, lakabı fırtına olan bu camia Akçay'ın elinde bir meltem esintisi olursa, "Şubat ayını gördük" diye sevindiğiniz Avrupa'ya gelecek sezon uzaktan el sallarsınız.

BEŞ DEĞİL ÜÇ!
Trabzonspor'u Trabzon'daki futbol aşkını Akçay'a anlatmak benim haddime değil kimse de buna gerek duymaz. Ancak hoca artık şapkayı önüne koymalı. Bu korkak futbolla Juventus'u bırakın yenmeyi 5 değil de 3 yiyeyim havasını veriyorsunuz camiaya.. Onur'lu beraberlikler yerine kazanmak için her şeyi denediğiniz ama mağlup olduğunuz da içinizin rahat ettiği 90 dakikalar dileğiyle sayın hocam..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA