Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Pereira'nın esas başarısı inadından vazgeçmesidir

Fenerbahçe sezonun ilk yarısını ikinci sırada bitirdi. 40 puan topladı, lider Beşiktaş ile arasında 1 puan var. Kupada ve Avrupa'da yoluna devam ediyor. O zaman Fenerbahçe başarılıdır.
Aksini söylemek art niyet olur. Genleri oynanmış, fiziği, kimyası değişmiş çok sayıda transfer yapılmış bir takımdan bahsediyoruz. F.Bahçe gibi bir takımda teknik direktör olmak da zordur.
Türkiye'ye yeni gelmiş Vitor Pereira'nın ilk 17 haftada iyi not aldığının altını çizmeliyiz. Hey şeyden önce inatçılık yapmadı. Bakın bu çok önemli. İlk geldiği günlerde hava attı, uçuk-kaçık söylemlerde bulundu. "F.Bahçe daima ileri gidecek goller atacak, heyecandan yerinizde duramayacaksınız" dedi.. Ne zamanki daha ikinci haftada Çaykur Rize maçını oynadı ve 1-1 berabere kaldı, bu söylemlerinin boş laflar olduğunu anladı. Van Persie ve Fernandao'yu beraber oynatma sevdasından vazgeçti.
Rize maçı sonrası Portekizli teknik adam sözlerine şöyle başlıyordu: "İki haftada şunu gördüm ki bu lig kesinlikle kolay bir lig değil. Çok iyi takımlar var ama sahalar çok kötü. Daha iyi oynadığımız bölümde golü kalemizde gördük."
Ben Rize maçının Fenerbahçe için bir milat olduğunu düşünüyorum. Basının da yerden yere vurduğu günleri Fenerbahçe ve Pereira tek farklı aldığı iyi sonuçlarla atlattı. Özellikle de deplasman maçlarını.. Bu maçlar kazanılmasaydı, bugün çok daha farklı şeyler olabilirdi. Burada Başkan Aziz Yıldırım'ın devreye girmesinin, oyuncular üzerinde otoritesini konuşturmasının ve takımla daha çok ilgilenmesinin de altını çizelim. Fenerbahçe'den daha büyük beklentiler, farklı sonuçlar ve liderlik bekleniyordu. Bu beklentiler olabilir ama yine de Fenerbahçe, ilk yarıda yaşadığı bir çok krize ve yepyeni kadrosuna rağmen çok başarılıdır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA