Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

En iyi ve hazır takım Beşiktaş

Süper Lig'in ilk haftasını geride bıraktık. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor zor da olsa kazandı. Son şampiyon Galatasaray berabere kaldı. Neler söylersiniz?



Dört
büyük içinde Şenol Güneş farkıyla en hazır görüntü çizeni Beşiktaş. Okan (Buruk) ve İsmail (Kartal) kardeşlerimin işleri çok zor. Oluşturulan kadrolar hocaların çok üstünde. Bu oyuncuları idare etmek ancak liderlerin işidir. Ben ikisinde de henüz o kumaşı göremiyorum. Trabzon bölümü ise daha beter… Türkiye'nin en iyi futboldan anlayan şehri Trabzon'dur. Bu hoca, bu şehre yakışmıyor. Zaten kulüp mali krizdeyken maceraya gerek yok. Trabzon'un acilen Fatih Tekke, Tolunay Kafkas, Abdullah Avcı gibi kendi değerlerine dönmesi lazım. Yoksa gidişat şarampole doğru…

"LALE HANIM İLE HİÇBİR BİRİMDE ÇALIŞMAYACAĞIZ"

Hakemleri beğendiniz mi? Dikkatinizi çeken bir durum var mı?
Geçen sezon Lale Orta ile ilgili tepkiler herkesin malumu. TFF yöneticisi Müslüm Bey, geçen hafta BeIN Sports'u ziyaretinde kendisine Orta'nın akıbetini soranlara "Lale Hanım bizi çok zor durumlarda bıraktı. Onunla artık hiçbir birimde çalışmayacağız" dedi. Elde var bir… TFF'nin uydurduğu "yapay zeka" diye bir makine vardı.



Aslında makine filan yoktu, onu Büyükekşi'nin başdanışmanı Serhat Mermer kullanıyordu. Yapay zekadaki başarısızlığından ötürü, Mermer görevden alındı. Bu da iki… Ne demek şimdi bu? Demek ki, Lale Orta ve Serhat Mermer, F.Bahçe'nin şampiyonluğuna mâl olan hakem hatalarının müsebbibi olarak görüldü. Şimdi iş işten geçtikten sonra bu değişiklikleri yapmak F.Bahçe'nin mağduriyetini yok eder mi? Etmez, hatta aynı yöneticiler ve başkan görevde olduğu sürece F.Bahçe tehlike altında demektir.

BENİM ALTAY'DAN UMUDUM YOK

Fenerbahçe'nin evinde oynadığı bütün maçlarda bazı futbolcular protestolara maruz kalıyor. Son örneği Altay Bayındır oldu ve şu an ayrılması söz konusu. Yabancı kaleci arayan bir yönetim var. Siz milli takım sorumluluğu yaptınız, milli bir futbolcuya yapılan protestolar için yorumunuz nedir?
Fenerbahçe taraftarı diğer kulüplerin seyircilerine benzemez. Bir futbolcuya taktıysa önce kimyasını bozar, sonra gitmesine sebep olur. Taktığı oyuncular Mert Hakan, İrfan Can Kahveci ve Altay. Sebep ne? Sahada görevlerini yapmamaları. Mert Hakan bir tane maç mı kazandırmış geldiğinden beri? Hayır... Anca gol sevinçlerinde en önde yer alıp kameralara poz versin, kenarda ısınırken hakeme klark atsın. Öyle kaliteli bir topçu da değil. Tadic, Szymanski, Fred'den filan ancak imzalı forma isteyebilir, bırakın yan yana oynamayı. Altay kaçan son şampiyonlukların hepsinde imzası olan bir kaleci. Protestolar bu yüzden. Kaleye her gelen 2 toptan 1'i gol olursa siz de "kova" muamelesi görürsünüz. Maalesef tam kaleci olamadan büyük sorumluluğun altına girdi. Artık öyle bir halde ki maç öncesi yanlışlıkla direğe kafa atacak kadar kafası gidik. Bu ikisinden umudum yok. Ama İrfan Can kalitesi yüksek bir topçu. Takımdaki Türkler yerine yabancılara ayak uydurursa, topu çizgiden çıkarabilir. Yoksa onu da seneye Rizespor'da filan görürüz.




F.BAHÇE GÜLE OYNAYA ŞAMPİYON OLUR!

Ali Koç'un transfer politikasını nasıl buluyorsunuz? F.Bahçe şampiyonluk için çok büyük paralar harcıyor. Peki Başkan Ali Koç şampiyon olamazsa bırakır mı?
10 numara, 5 yıldız buluyorum. Her mevkinin en iyisini almak için mücadele ediyorlar. Dzeko, Szymanski, Tadic, Fred, Cengiz Ünder, Becao, Fred futbol topunun hakkını veren yıldızlar. Ali Koç, bu sefer 3'e 5'e bakmadı, teknik direktör kaprisi filan dinlemedi, müthiş bir kadro kurdu. Burada tek handikap hoca. İsmail Kartal bu isimlere söz geçiremez. Yönetim ipleri elden bırakmaz, topçular da karakterli davranıp ego savaşına girmeden bir takım görüntüsü yaratırsa F.Bahçe güle oynaya şampiyon olur. Ama dış faktörlerin de izin vermesi lazım. Nasıl? Onu da başka bir soruda anlatacağım.




ÇALIM ZAHA'DIR, ÇALIM TADİC'TİR

G.Saray ve Fenerbahçe birbirlerine çalım atarken Beşiktaş da devreye girdi. Rashica, Kartal oldu. Bu yaşananlar normal mi? Neden büyük takımlar birbirlerinin oyuncularına talip olurlar?
Bakın bu çalımlar, röveşatalar ancak eylül ayının 14'üne kadar iş yapar. Her kim ki tribüne hoş görünmek adına, ihtiyaç duymadığı bir oyuncuyu değerinin üstünde bir fiyata alırsa kendine zarar vermiş olur. Şimdi Rashica'nın 2 aydır G.Saray'a gelmek için imanı gevredi. G.Saray istese çoktan getirmişti. İyi topçu ama çok büyütüldüğü de bir gerçek. Çalım Tadic'tir. Hop, son dakika Beşiktaş'ın masasından F.Bahçe'nin uçağına geldi. Çalım Zaha'dır. F.Bahçe 2 ay uğraştı, işi G.Saray bitirdi. Ama bütün çalımların ömrü iki aydır. İki ay için 3-4 yıllık, 10+ milyon Euro'luk taahhütler verenler seçimde çalımı esas kendileri yerler. İyi adamı rakibin elinden, üstelik de ucuza alan esas maharetli olandır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA