Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Okan Buruk’un zam beklentisi!

Transferde Fenerbahçe ile yarışan Galatasaray, son transferleri Tanguy Ndombele ve Davinson Sanchez ile kadro değerini 252 milyon Euro'ya çıkardı. Yani Türk parasıyla 7 milyar TL'nin üzerinde bir meblağ. Böyle bir takımın teknik direktörü olmayı da her hoca ister. Biliyorsunuz, Okan Buruk göreve gelmeden önce adı Galatasaray ile anılınca, "Hayallerim var, manevi değerler önemli" diyerek sarı-kırmızılı kulüpte görev almak istediğini açık açık beyan etmişti. Galatasaray şampiyon oldu, Buruk da şampiyon takımın hocası olarak tarihe geçti. Yönetim 1+1 yıllık sözleşmesinin opsiyonunu devreye sokarak 20 milyon TL'lik ücretini 30 milyon TL'ye çıkardı. Bu rakamın, Okan Buruk'u mutlu etmediği ve ücretine çok ciddi bir zam beklentisinin olduğunu duydum.



Böyle bir beklenti içinde olması normal Okan Buruk'un. Takımdaki oyuncu paralarına bakarsak hoca da onlar kadar bir rakam talep edebilir! Geçen sezon Okan Buruk, Fenerbahçe ile oynanan derbinin ardından sözleşmesiyle ilgili de şunları söylemişti: "Ben Galatasaray'da çalışmak için uzun zaman bekledim, bu sene bu bana nasip oldu. Amacım daha uzun yıllar burada çalışmak, Avrupa'da başarılar görmek. Zor ve uzun bir yarış. Benim isteğim devam etmek. Yönetimimizle görüştük, uzatma opsiyonum vardı ama onun da önemi yok. Sözleşmeye de gerek yok. Ben ve yönetim, burada olmamı istiyoruz." Şimdi bu sözler üzerine yönetim ne yapar bilmem. Şampiyonlar Ligi, Galatasaray için çok önemli. Buradaki bir başarısızlık can sıkar. Bu maraton öncesi Okan hocaya yeni sözleşme yapılmalı ama rakam için ben yorum yapmayayım.



AFRİKA KUPASI YAKLAŞIYOR CENK TOSUN TEK SEÇENEK!
Beşiktaş'ta 8 futbolcunun Afrika Kupası'na gitme riskinin olması kâbus gibi bir şey. Hele de bu oyunculardan biri Aboubakar ise. Kader maçı 12 Eylül'de… Kamerun ile Burundi karşı karşıya gelecek. İki ülkenin de puanı 4. Ama ikili averajda Kamerun önde. Golcü futbolcu ülkesinde bir kahraman… Beşiktaş için de bir kahraman ve takımın şu anda neredeyse yüzde 40'ı Aboubakar. Durum böyle iken geriye kalıyor Cenk Tosun. Milli futbolcu geçen sezon 18 gol atıp, 7 asist yapmış. 25 gole katkısı var… Eğer Aboubakar olmazsa Beşiktaş'ın pamuklara saracağı adam Cenk. Gelin görün ki onun da bir sözleşme sorunu var. Hâlâ taraflar anlaşmış değil. 30 milyon TL'ye el sıkışmıştı Cenk. Kur farkından dolayı şimdi istiyor 45 milyon TL... Beşiktaş yönetimi bu işi çözmeli ve o mutlu imza fotoğrafını vermeli Afrika öncesi…



SULTANLAR, KUNTZ'U KÖŞEYE SIKIŞTIRDI!
Milli Takım, yarın Ermenistan maçına çıkacak. Sultanlar'ın Avrupa Şampiyonu olmasının ardından futbolun reytingi biraz azaldı. Açıkçası milli maçın varlığından çoğu insanın haberi bile yok. Ay-Yıldızlı takımlarımızın hepsi bizim için değerli ve kıymetli. Çocuklar şu ana kadar iyi maçlar çıkardı. Ermenistan karşısında da iyi futbol ve farklı bir galibiyet %100 olmalı. En zor iş, teknik direktör Kuntz'un… Voleybolun zirve yaptığı bir dönemde futbol milli takımının hocası olmak zor iş. Aksi bir sonuç olursa, zaten Alman teknik adamın durumu pamuk ipliğine bağlı... Önündeki tek seçenek; kazanmak, başarılı olup Almanya'ya gitmek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA