Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Yeter artık Engin!

Volkan'ın yerine giren Mert'in hatası ve gol. Kocaman için talihsiz bir maç mıydı?
Mert Günok çok iyi kaleci ama Volkan şu anda Fenerbahçe için bambaşka. Bu zorunlu değişiklik elbette teknik direktör Aykut Kocaman'ı ileride hem de çok gerektiği anlarda bir hamle eksik yapmak zorunda bıraktı.

Terim'in 11'i nasıldı?
Son derece doğru bir 11 ve doğru bir oyun anlayışı. Galatasaray takımı, Fenerbahçe'ye geriden oyun kurdurmuyor, önde basarak Fenerbahçe'yi uzun top kullanmaya zorluyordu ki, bu da rakibin top kayıpları yapmasına neden oldu. İlk yarıda Fenerbahçe savunmasının pozisyon hataları Galatasaray adına çok net 3-4 gol pozisyonunun oluşmasına neden oldu. G.Saray savunmada önde bastı, defansı da öne çıkartarak ideal bir savunma futbolunu uyguladı. Bu da Galatasaray'ın oyunun genelinde kontrolü ele almasını sağladı.

Engin kırmızı kart gördü. Engin ilk 11'de gözü kapalı oynatılacak bir oyuncu mu?
Engin giderek Galatasaray'da oynama şansını oldukça zorlamaya başladı. Arkasında duran Fatih Terim de muhtemelen artık bu kararını gözden geçirmek durumunda kalacak. Engin'in futbolcu kişiliği sahada kalmaya yetmiyor: Hakeme hareketi açıklanabilir değil.

Gökhan'ın yokluğu net bir şekilde sizce hissedildi mi?
Geçen sezon da Aykut Kocaman, Gökhan Gönül'ün yokluğunda yerine Orhan Şam'ı tercih ediyordu. Ama iki oyuncu arasında çok büyük fark var. Orhan oynadığında kanadında Fenerbahçe rakibe bol pozisyon vererek çok büyük kayba uğruyor. Aykut Kocam'ın sahaya çıkarttığı 11 doğruydu. G.Saray 10 kişi kaldıktan sonra Mehmet Topal'ı alıp ki oyunda hiç yoktu, Baroni'nin yanına Mehmet Topuz'u çekti, Krasiç'i da oyuna alıp sağa monte etti. Bu doğru görünür hamle etkin olamadı. F.Bahçe bu hamleye ve kırmızı karta karşın G.Saray'a "Senden bir kişi fazlayım" diye hiç hissettiremedi. G.Saray da 3-2'nin ardından uzatma riskinden kurtulmak için tempoyu arttırdı ve oyunu tamamen ele aldı. Bu durumu F.Bahçe'nin mutlaka düşünmesi gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI Tüm Yazıları >
SON DAKİKA