Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Tecrübe ve dinamizm

Geçen sezondan beri bakıyorum Karabükspor maçı belki Beşiktaş'ın kazandığı en kolay maçtı. Bunda Beşiktaş'ın yaptıkları kadar, Karabükspor'un yetersizliğinin de rolü çok büyüktü. Dün akşam sahada neler olduğuna bakarsak, Beşiktaş'ın hücum planında kenarları ve Batuhan'ı kullanmak vardı. Siyah beyazlılar, zaman zaman santrfora direkt oynayarak dönen topları kazanıp Fernandes'le buluşturuyor, zaman zaman da Uğur ve Hilbert gibi kenar bekleri öne çıkararak pozisyon bulmaya çalışıyordu. Golleri de hep böyle buldu Beşiktaş. Bunun yanında Karabük orta sahasının çok dirençsiz olması ve kolay geçilmesi Beşiktaş'ın istediklerini yapmasına daha fazla kolaylaştırdı. Bu galibiyette geçen seneden beri olduğu gibi yine başrol Fernandes'indi. Oyunu organize eden, temoyu belirleyen tabii ki bunun üzerine iki golü de atan hep Portekizli'ydi. Bazen futbolda bir oyuncu, çok oyuncu olabiliyor. Şu anda Fernandes'in varlığı Beşiktaş takımı içi aynen böyle...
Manuel Fernandes'in yanında öne çıkan diğer oyuncular ise iki kanadı da çok iyi kullanan Uğur Boral ve Hilbert ile ilk yarıda Batuhan'dı (Daha sonra oyundan düştü). Geçen haftaki derbinin etkili ismi Holosko ise belki takımın en etkisiz oyuncusuydu.
Hep kuşkuyla bakılan bu takım için kendine güven anlamında gerçekten çok önemli bir galibiyet oldu. Özellikle dün akşamki kadroya baktığımızda tecrübeyle dinamizmin iyi bir karışımını gördük. Ancak takımla ilgili daha gerçekçi yorumlar yapmak için ilk yarıyı beklemek gerekir. Beşiktaş'ın ayrıca transferin son gününe kadar kadrosunu daha da güçlendirme şansı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA