Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Devre arasını beklemeli!

İki haftada 6 puan kaybeden Beşiktaş ligde 10. sıraya düştü. Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışında şansını nasıl görüyorsunuz?
Beşiktaş'ın lige iyi başladığı ilk haftalardan beri aynı şeyi söylüyorum. Beşiktaş'ın oyun gücü ve şeklini görmek için ilk yarının bitmesini beklememiz gerekiyor. Bu görüşüm alınan galibiyetlerde de aynıydı, üst üste gelen mağlubiyetlerde de aynı. Şampiyonluk yarışındaki şansını sorarsak bu kadro yapısının yarıştaki şansının çok düşük olduğunu söyleyebiliriz.
Beşiktaş'taki eksikler neler. Takım neden kazanamıyor? Bir kere Beşiktaş'ı eleştiren herkes "Orta sahada yeterli pas yapacak kalitede değil" diyor. Beşiktaş'tan bir pas takımı yaratmaya çalışmak bana göre en büyük yanlış. Orta saha organizasyonunda bu isimlerle pas oyunu oynamak mümkün değil. O yüzden Beşiktaş'ın tempo, baskı ve mücadelenin temel unsur olduğu pozisyon alma oyunu oynama zorunluluğu var. Beşiktaş'ın ileriki haftalarda geliştirmesi gereken pas trafiği değil, söylediğim oyun tarzının doğrularını yapabilmek.
Takımda yıldız eksikliği göze çarpıyor. Böyle bir ortamda takımdan uzaklaştırılan Quaresma faydalı olur mu?
Quaresma olayını artık bir tarafa bırakmalıyız. Sonuçlar kötüye gittikçe bu tartışma yaşanacaktır. Gelecek hafta bu olaya kesin nokta konmalı. Böyle bir durumda problem gittikçe büyür. Beşiktaş, sezon başından beri tartışılan bu olayı sonlandırmak için ya gönder, ya oynat şeklinde bir karar alınmalı.
Samet Aybaba'nın geleceğini nasıl görüyorsunuz?
Beşiktaş'ın mevcut kadrosuyla teknik adamların kısa vadede başarılı olmaları hiç kolay değil. Teknik adamın sadece arkasında durmak da önemli değil. Burada önemli olan, doğru kararları veren kişinin arkasında durmak, durma kararlılığını göstermektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA