Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Verimlilik ve savunma refleksi

Braga maçı sonrası, Sivas karşısında G.Saray'ın performansını nasıl buldunuz?
G.Saray oyuna golle başladı. İlk yarıda ilerleyen dakikalar Sivas lehine gelişti. Harika iki vuruş golüyle oyun 1-1'e geldi. İlk 45 dakikanın genelinde Sivas'ın gol girişimleri vardı. Pozisyon zenginliği Sivas'ta ama verimlilik Galatasaray'daydı. Oyunun geneline baktığımızda Sivas'ın 17 şutta 1, G.Saray'ın ise 4 şutta 3 gol bulduğunu görüyoruz. Bu da Cim Bom'un oyunda ne kadar verimli olduğunu gösterdi. İkinci yarıda sahanın her yerinde basan, savunma refleksi güçlü bir G.Saray vardı. Bu yarıda Sivas'a pozisyon vermediler. Bence esas galibiyeti getiren bu tabloydu.
Ligde gollerini sıralayan Umut, Avrupa'da niye yok?
Haftalık performanslarla ilgili. Bu maçta verimliliğinden bahsettiğimiz Galatasaray'ın gol anlamında en etkili oyuncusuydu. Haftalardır formsuzluğunu konuştuğumuz Umut, maçı skor anlamında koparan oyuncu oldu.
Hamit'in yedek kalmasıyla ilgili düşünceniz nedir?
Fatih hoca bu maça, Braga karşılaşmasının ikinci yarısındaki iki kenar oyuncusuyla başladı. Bunlar Aydın ve Amrabat tercihiydi. Yani Hamit'in dışarda kalışı Terim'in tamamen oyuncu tiplemesi seçimi ile ilgiliydi. Bu maçta orta saha özellikli kenar oyuncularını değil, çizgi oyuncularını tercih etti.
Sivas maçı sonrası derbi için neler söyleyeceksiniz?
Tabii ki bu maç oyun anlamında derbi için ölçü olamaz. Çok farklı karakterde bir derbi oynanacaktır. Hatta dün akşam 3-1 kazanan 11'den farklı oyuncu seçimleri olacağı inancındayım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA