Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Sistemi strateji belirler

Kadıköy’de kazanmak gerçekten çok zor. Ama benim tahminim Beşiktaş bu karşılaşmayı kaybetmez.

Brugge şoku sonrası Beşiktaş'tan beklentiniz nedir?
Beşiktaş, Avrupa'da çeyrek final kapısına kadar gelmiş, Ligde F.Bahçe'den 4, Galatasaray'dan 2 puan önde lider. Brugge karşılaşması tamamen kafalardan gitmeli, zaten gitmiştir de. Kadıköy'de kazanmak çok zor gerçekten. Ama benim sonuç tahminim Beşiktaş kaybetmez.

4-4-2 mi, 4-2-3-1 mi?
Sistemleri, oyun anlayışınız ve stratejiler belirler. Brugge maçı sonrası, 'Bilic, takımı niye 4-4-2 oynattı?' eleştirisini getirir ve bunun niye olduğunu açıklayamazsanız, eleştiriniz çok havada ve çok sığ kalır ki, Brugge maçı özelinde yapılan buydu. Bence Beşiktaş, Brugge maçında başarılı olsaydı da Bilic derbide takımı çift santrforla oynatmayacaktı. Beşiktaş'ın F.Bahçe karşısında tek santrforla yani Demba Ba ile sahaya çıkacağını düşünüyorum.

Kaybederse Beşiktaş'ı neler bekliyor?
Beşiktaş, Kadıköy'e 4 puanlık krediyle gidiyor. Tabii ki kaybetmemek büyük avantaj sağlayacaktır. Yenilgi ise puan avantajını kaybettirir ama yarışta hala çok iddialı bir Beşiktaş olacaktır.

Tolga mı, Cenk mi?
Kalecilikte oynama devamlılığı çok önemli. Yeterince oynamazsanız arkanızdaki kale ezberini kaybedersiniz. Ama Tolga'ya bu kadar eleştirinin yönelmesine çok şaşırdım. Çok gereksiz bir protesto. Çünkü 3 gün sonra F.Bahçe derbisi var. Tribünler kendilerini ifade edebilir, protestoda bulunabilir. Ancak bu ne maç oynanırken, ne de yarış devam ederken kesinlikle olmamalı, taraftarlar bu konuda çok hassas davranmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA