Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Şampiyonluk golü gibi bir şey..

Bu maçı nasıl anlatırsınız?
Şunu söylemek lazım ki hikayesi harika olan bir maç izledik. Golle başlayan bir Beşiktaş, oyunu tamamen eline alan bir Beşiktaş... 25. dakikaya kadar oyunu dengeleyemeyen ama skoru dengeleyen bir Trabzonspor... Tam 'Beşiktaş burada rahat kazanır' diye düşünürken Trabzonspor'un geri dönüşü, skorla beraber oyunu da dengeye getirişi ve 1-1 biten bir ilk yarı.. Maçın esas hikayesi ikinci yarı başladı tabii ki...Yine oyunu alan, skor üstünlüğünü ele geçiren Beşiktaş'tı... Bu sefer iki dakikada iki gol bulan Trabzon galip duruma geliyor. Ama maçı izlerken şunu biliyorsunuz veya oyun size şunu anlatıyor ki; bu maçta daha gol olur. İşte bu da futbolun keyifli anlarıdır ve harika bir Talisca golü ile de skoru beraberliğe getiren bir Beşiktaş.
Tabii ki skoru ele geçirdikten sonra niye yakalandı, geri düştü diye eleştirebilirsiniz Beşiktaş'ı ama dünkü maç hataların değil becerilerin konuşulacağı bir maç izledik. Gerek vuruşlar, gerek goller hep futbol becerisinin hem futbol keyfinin içerisindeydi. Ve Atiba'nın da belki de Beşiktaş'a şampiyonluğu getiren golü de bu maçın noktası oldu. İki kere öne geçtikten sonra, geri düştüğü bir maçı kazanması Beşiktaş'ın aynı zamanda oyun ve takım gücünün çok önemli bir göstergesi...

Lyon maçı öncesi Beşiktaş'ın görüntüsünü nasıl buldunuz?
Lyon deplasmanında Beşiktaş çok farklı bir oyun oynayacak ama bir kaybı var ki Quaresma... Görüntüsünden benim anladığım bu 2-3 hafta sürecek bir sakatlık. Ama bu maçtan Lyon'a taşıyabileceği oyun kalitesini gördük Beşiktaş'ın... Özellikle ilk 25 dakikada bana göre çok iyi bir Beşiktaş oyunu vardı. Her iki takımda da öne çıkanlar oldu. Trabzon'da Yusuf ve Okay gibi. Beşiktaş'ta Oğuzhan, Talisca gibi... Bir çok iyi oyuncudan ve performanstan bahsedebiliriz dün akşam. Evet belki bu oyunu farklı karakterde oynayak olsa da Lyon maıç öncesi Beşiktaş, 'Avrupa'da da her şeyi yapabilir' dedirtti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA