Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Kapana kısıldı!

Trabzonspor'da Abdullah Avcı döneminin kısa tarifi şuydu: İyi defans yapan, kalesini gole kapatan, Galatasaray maçı dışında birden fazla gol yemeyen ve özellikle ikinci yarıda tabelayı değiştiren takım. Dün Alanyaspor bu tarifi paramparça etti. Çağdaş Atan'ın takımı kalede Marafona, stoperi Caulker, forveti Babacar'dan yoksun geldiği Trabzon'da Siopis, Davidson ve Bareiro'yu da kulübede başlatınca, bordo-mavili takım için F.Bahçe maçının yaralarını sarmak için fırsat doğmuştu.
Avcı, dün en uçta Djaniny'nin yokluğunda forma verdiği Afobe'den ilk yarıda istediğini alamadığında sorun belliydi. Djaniny gezgin santrfor olarak rakip defansların dengesini bozan adamdı ve topa daha fazla sahip olan Alanyaspor karşısında ev sahibi ekip geçişi oynayamıyordu.
Salih Uçan önderliğindeki Alanya oyuna hükmederken, Avcı'nın takımının, kırılgan Fenerbahçe orta sahasından sonra Çağdaş Atan'ın takımına da oyun üstünlüğünü vermesinin soru işareti büyürken, Pektemek'in ünlem gibi golü geldi.
Abdülkadir Ömür sakatlandıktan sonra Ekuban'ı en uçta kullandığı dönemi de unutan Avcı, Kasımpaşa maçını kazandıran Yusuf'u erken oyuna alıp Afobe'nin yerine Ekuban'ı çekip, Abdulkadir Parmak'ı oyuna alabilirdi.
Alanya iki farkı bulduğunda Avcı'dan değişiklikler geldi ama +10 dakikaya rağmen Trabzon farkı bire indirdikten sonra oyunu rakip sahaya yıksa da Çağdaş Atan, kapanı hazırlamıştı. İstediği skoru alan genç takım bu kez bekleyen taraftı ve kulübeden gelen Davidson ikinci golüyle tabelayı belirledi. Avcı döneminde ilk kez kalesinde 3 gol gören Trabzonspor, az atan kimliğini değiştirmek zorunda. Yarım sezon boyunca defans kurgusuna çalışan Avcı'nın kalan 12 haftadaki ödevi de bu olmalı…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA