Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Mancini temeli attı

Mancini takım üstünde etkinliğini göstermeye başladı. Melo, Burak ve Muslera da iyi oynayınca rahat kazanıyorlar. 3... M, 1... B, 1... H
Mancini takım üstünde etkinliğini göstermeye başladı. Melo, Burak ve Muslera da iyi oynayınca rahat kazanıyorlar. 3... M, 1... B, 1... H
3 M'nin bir tanesi; Mancini. Yavaş yavaş takım üstünde etkinliğini göstermeye başladı. Herkesi oynatmaya çalışıyor. Anladığım kadarıyla da Galatasaray'ın temelini atmaya başladı. Günlük yaşamıyor. Doğru yolda.
İkinci M: Melo; Uzun zamandır hatasız oynuyor. Müthiş mücadele ediyor. Takımının kaynayan kazanının altına odun atıyor. Ateşi söndürmüyor. Yüksekte tutuyor.
Üçüncü M: Muslera; Her takımın aradığı ideal bir kaleci. Yenecek golleri yiyor, yenmeyecekleri yemiyor. Otomatik sigorta gibi. Takım devreden çıkınca bağlantıları kurup takımının maça devamını sağlıyor.
Bir B: Burak; İyi mücadele ediyor. Geriye de geliyor. Yüzde yüz bulmadığı pozisyonlarda arkadaşlarına gol pasları vermeye çalışıyor. Umut'a attırdığı üçüncü golde olduğu gibi. Ama kendisi yüzde 60-70 pozisyondaysa arkadaşı da yüzde 80-90 pozisyondaysa ona vermiyor, kendi bencillik yapmaya kalkıyor.

İLK UÇAKLA GERİ YOLLARLAR!
Bir H: Hakem;
Maç normal gitti... Galatasaray da kazandı... Belki de kimse üzerinde durmayacak. Ama şampiyonluk maçı olsa ve dakika 17'deki pozisyon yaşansa ki bu pozisyonda Eskişehir kalecisinin Burak'a yaptığı hareket faul. Bariz gol şansı... Ceza alanı içi... Penaltı ve kırmızı kart. Penaltıyı vermiyorsun. Tamam. Peki o zaman aldatmaya yönelik hareketten dolayı Burak'a neden sarı kart çıkarmıyorsun? Yani ne onu yapıyorsun, ne ötekini... Sevgili Cüneyt, Dünya Kupası finallerinde böyle bir pozisyonu es geçersen, ertesi sabah ilk uçakla seni memleketine yollarlar. Tahmin ediyorum üç beş hafta sonra Galatasaray'da şöyle bir yapı olacak. Belki bir tatlı rekabet olacağa benziyor ama daha da net herkes haddini bilecek: 'Ben bu takımda banko oynarım' 'Ben bu takımda yedek beklerim, sıram gelince oynarım' 'Ben bu takımda kadroya giremem.' Çünkü Galatasaray kadrosunda alternatif fazlalaştı. Yapılan 9 transferden sonra takımın yaş ortalaması 4.5 yaş azaldı. Bunların hepsi sarı-kırmızılıların lehine hareketler. Bekleyeceğiz, göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA