Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Başarısızlar istifa etmeli!

Evet beyler, Türk futbolu stop. Futbol Federasyonu stop, Fatih Terim stop. Bazı futbolcular stop. Çok net söylüyorum; oynadığımız rakip takım PTT 1. Lig'de düşmemeye oynar. Veya şöyle de diyebiliriz; PTT Lig'indeki 10 takım dün geceki bu rakibimizi yener.
Hakem... Saha kötü... Rüzgar vardı... Rakip sert oynadı... Seyirci rahatsız etti... Bacağımdaki kıl döndü! Bu noktaya tesadüfen gelmedik. Yazılacak, konuşacak çok şey olabilir. Son 10 yılda Türk futbolunda kimler etkiliyse bu sonucu onlar kabullenecekler. Onun, bunun sırtına yüklemeyecekler.
Nasıl başarılı olunca "Ben yaptım" diyorlarsa, kötü olunca da "Sebebi benim" diyerek "istifa" edip gidecekler. Kimse vazgeçilmez değildir.
Gelelim dünkü maça; Mehmet Topal, Türkiye'de orta sahanın ortasındaki en iyi adam, Melo ile birlikte. Diğeri Brezilyalı olduğuna göre orada Topal'ı oynatacaksın. Ama Terim hoca şapkadan kuş çıkarmak için onu defansın ortasında oynattı. Neden? İnadına!
Yenilebilirsiniz, berabere de kalabilirsiniz ama bu tarz mücadele etmeye hakkınız yok. Yenseniz, dünkü maçı alsanız başarılı mı olacaktınız? hayır. Rakip defansın ortasında maçı kilitledi. Sen ne yaptın? Oraya yüklendin. Kenar, taç çizgilerini aut çizgisine kadar kullandın mı? Kesinlikle hayır. Sık sık yön değiştirip rakibin defansının dengesini bozdun mu? Hayır!
Attığın golden sonra rakibi uyutacağına senin kaptanın dahil, üç dört futbolcun rakibin üzerine giderek adamları sinirlendirdin. Uyuyan yılanı uyandırdın. Ey Milli takım futbolcularımız, büyük profesyoneller, Milli takımımızın teknik adamları, malzemeciler... Bu sahada maçtan önce antrenman yapmadınız mı? Koca 45 dakikada buz hokeyi gibi kayarak oyundan düştünüz.
Bilal'i geç kullandınız. Onun gibi kenarda oturan bir kaç futbolcu vardı, onları hiç kullanmadınız. Son iki maçta Topal'ı stoper oynattığınız için unuttuğunuz Ersan ile Ümit'i ne hale düşürdünüz. Onlara "Siz futbolcu değilsiniz" dediniz. Penaltı penaltı mıydı? Evet. Hakeme bahane var mı? Hayır. Tahmin ediyorum Federasyon ve sorumlular kendilerine düşen görevi istifa ederek yerine getirirler. Hepinize hayırlı işler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA