Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

İstanbul artık milli olmamalı

Bu maçı alarak alçaktan sürünmeye devam ediyoruz. Hep bir ümit var ya! 4 ay daha az da olsa bu ümitle devam edeceğiz. Peki soruyorum size Kazakistan karşısına çıkan takımda ümit var mı? Dün geceki oyuna göre yok! Ve oynayacağımız takım da o zamanki Hollanda olacak. Aslında maç için yazılacak çok fazla birşey yok. Penaltıdan attığımız bir gol bir de Kazak kalecinin "yumurtası" Birkaç tane de kaçırdığımız pozisyon var.
Anlayacağınız bu maç bizim için bir pansuman maçı oldu. Hasta ateşli, yatıyor ama şimdilik ince bir iğneyle ateş düşürmeye kaktık.
Rus hakem ikili mücadelelerde özellikle penaltılarda bence hatalıydı. Arda'ya verdiği kart doğru. Ama Fatih Terim bu karttan evvel Arda'yı oyundan almalıydı. Çünkü bundan sonra oynayacağımız maç Hollanda! Ama Arda sarı kartı varken de böyle bir hareketi yapmamalıydı. Demek ki bir Türk futbolcusu olarak İspanya'da oynaması kafa yapısını değiştirmemiş. Yani nereden bakarsanız bakın dün gece sadece kazandık. Ama Türk futbolu hala kan kaybetmeye devam ediyor.
Volkan Demirel olayı maçın önüne geçti. Bu olay iyi tahlil edilmeli ve kesin çözüme gidilmeli. Volkan Demirel'e, kendi söylemiyle tribünden küfür edilmiş. Son derece yanlış ama önüne de geçemiyoruz.
Şimdi şu yönde bakalım; tribünden edilen küfüre neden döner cevap verirsin? Sahada milli takım görevlileri var. Söylersin emniyet çok çabuk bunun önlemini alabilir. Sen 'Tribünden küfür edildi' diye milli takımın kalesini bırakıp gidemezsin, böyle bir hakkın yok. Sana birşey atılmıyor tribünden veya tribünden sana fiili bir taciz yok. Yani bu konu sahayı terketmeyi gerekecek bir olay değil. Mutlaka TFF cezayı verecektir.
Acaba Volkan, Melo ile yaşadığı Süper Kupa olayından sonra Terim tarafından 3 maç milli takıma alınmayınca ve de çıktığı Brezilya maçında da çok kötü oynayınca özellikle Arena'ya gelirken acaba kafasında bazı şeyler mi kurdu? Milli Takım kimsenin oyuncağı değildir. O kutsal formayı basit hesaplarla oyuncak yapamazsınız.
Bu işlerin sonunda şöyle bir gerçek de karşımıza çıkıyor; Türkiye Futbol Federasyonu'nun bir karar alıp belli bir süre İstanbul'da milli maç oynatmaması gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA