Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Bu goller idmanda bile yenmez!

Sivasspor ile Fenerbahçe'nin mücadelesinde tam beş tane gol birden var. Pozisyonlar da var. Yani heyecan olarak tatmin edici bir karşılaşmaydı...
Futbolda hata her zaman var. Böyle olunca da goller geliyor. Fakat benim hatadan anladığım şey şu: Futbolun gerektirdiği her şeyi yaparsın ama sonunda bir yerde hata da yaparsın ve golü yersin. Bunu anlarım... Ancak mücadelenin içerisinde aynı hataları tekrar tekrar yaparak, aynı golleri yerseniz, bence bu hata olmaktan çıkıyor. Dün gece iki takım için de bunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Peki bu kadar hata yapan iki takımdan Fenerbahçe mücadeleyi nasıl kazandı? Çok basit. Çünkü kadrosunda daha iyi futbolcular var. Yoksa Fenerbahçe takımı çok iyi futbol oynayarak Sivasspor karşısında galibiyete ulaşmadı. Yaşlı futbolcu kadrosundan kurulu olan Fenerbahçe, ufak ayrıntılarda Sivasspor'a göre biraz daha dikkatli olunca, rakibi önünde işi bitiriverdiler. Zaten Türkiye'de büyük takımların galibiyeti bu tarz durumlardan kaynaklanıyor. Dünkü Fenerbahçe ve önceki geceki Galatasaray karşılaşmalarında hep aynı görüntüler, hep aynı pozisyonlar vardı!

EN İYİSİ DİEGO RİBAS'TI

Fenerbahçe, karşısında topa vurarak oynayan takımları seviyor. Ayağa top yaparak üzerlerine geldiler mi, sinirleniyorlar. Tıpkı dün gece Sivasspor'un ilk yarıda oynadığı futbol gibi... Ama 60. dakikadan sonra oyundan bir hayli düştüler. Aslında bazı Sivassporlu futbolcuların 'kendilerine oynamaları' sonucunda Fenerbahçe, çok daha çabuk sonuca gidebilirdi.
Fenerbahçe'nin yediği ilk golü bir düşünün... Batuhan top sürüyor. Bekir müdahale etmek yerine, yanında koşuyor ve ona yetişemiyor!.. 'Sarılacivertli takımda dün akşam kim çok çalıştı, iyi işler yaptı?' diye soracak olursanız, öncelikle Diego derim! Son haftalarda Brezilyalı futbolcu olmasaydı, Fenerbahçe'nin işi bayağı güçleşecekti.

BOMBAYI BEŞİKTAŞ'A BIRAKTI
İki takım futbolcuları da rakip ceza alanları içerisine ellerini kollarını sallaya sallaya girdiler. Sivasspor'un yediği ikinci ve üçüncü gole bir bakın... Bu goller antrenmanda bile yenmez! Bu konuda Fenerbahçe defansı için de hiçbir şekilde farklı bir yorumda bulunamayız.
Ligin bitimine kaldı 4 hafta. İş o hale geldi ki rakiplerden biri cuma günü işi bitiriyor, bombayı cumartesi, pazar veya pazartesi diğer iki rakibinin kucağına bırakıyor. Önceki gün Galatasaray bombayı Fenerbahçe'ye bıraktı. Şimdi de Fenerbahçe bombayı alıp Beşiktaş'ın kucağına koydu. Bakalım Beşiktaş bu bombayı patlatacak mı, yoksa rakiplerinden birinin kucağına mı koyacak?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA