Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Takım oyunu hak getire

Fenerbahçe bildiğiniz gibi... Kazanıyor ama sadece kazanıyor, o kadar! Bu takım Pereira yönetiminde 10'uncu maçını oynadı hala hiç bir şekilde oyun organizasyonu yok. Fenerbahçe'nin oyunu tamamen "şahsi beceriler" üzerine kurulu. Yani takım oyunu hak getire...
Bence bu Pereira, Fenerbahçe'ye hakim olacak bir teknik direktör değil. Bursa değil ama başka takımlara karşı oynarken Nani veya Van Persie gibi isimlerden biri isyan etse bu hoca bunlara ağırlığını koyabilecek güçte mi? Değil! "Çok para harcadım müthiş kadro kurdum" diyorsun oynadığın futbol verdiğin paranın yüzde beşi bile değil.
Bakın kadroda düşünün isimleri, tam iki takım çıkacak kadar futbolcu var Fenerbahçe'de. Bu da teknik adam için çok zor. Malzemeyi veriyorsun hocanın önüne, "Bana yemek yap" diyorsun. Yemeği yiyen de keyif alacak. Bakın Fenerbahçe'nin oyunundan memnun olan Fenerbahçeli taraftar var mı? Ben dünkü maçta Fenerbahçe'nin futbolundan keyif almadım.
Fenerbahçe dikkat edin her maçta rakiplerinden fazla "faul" yapıyor. Bu faullerin fazla olması, Fenerbahçe'nin iyi olmadığını, takımın gücü olmadığını gösteriyor. Kendi evinde oynuyorsan Bursaspor'dan daha az faul yapacaksın. Altını çizerek söylüyorum; bu olay güçsüzlüğün göstergesidir. Her ne kadar bu durumu Pereira, "Ben hep böyle maç kazandım" diye açıklasa da bunun açıklaması, "Güçsüzlük" ten başka bir şey değil.
Pereira, ikinci yarıda baktı ki maç gidiyor, bu iş böyle gitmeyecek Van Persie can simidine sarıldı. Hasan Ali Kaldırım'ın becerisi Sercan'ın beceriksizliği, Van Persie'nin ustalığı ile ikinci gol geldi. Başka seyirci olsa çoktan takımını ıslıklamaya başlar, aleyhte tezahürat yapardı. Sarı-lacivertli taraftarlar doğrusunu yaparak sonuna kadar takımının arkasında duruyorlar ama maalesef teknik direktör ile takım, oynadıkları futbolun arkasında duramıyorlar.
Hakem, büyük baskıya rağmen eğilmedi. Ama Markovic, hakemin yarım metre dibinde yüzüne "F..k off" (küfür) dedi mi? Onu çok merak ediyorum. Televizyondaki görüntüler sanki öyle dediğini gösteriyor gibi! Bu küfür olayı doğru ise ve atamadıysa Barış Şimşek hatalı. Tabii ki kırmızı kartı bir çıkarsa adam seneler sonra Trabzonlu olduğu için maç verilmediği İstanbul'a ilk kez gönderilmiş! Sen Fener'e kırmızı çıkaracaksın ha! Çok zor! Hep söylüyorum iyi hakem olacaksan gördüğünü çalmalısın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA