Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Beşiktaş’ın kaptanı yok!

Yayıncı kuruluşa bir sözüm var: Devler Ligi’ni yayınlıyorsun, reklam yapıyorsun ama maçı amatör maç gibi çekip yayınlıyorsun!

Şenol Güneş, sahaya sürdüğü kadroyla şunu söylemek istiyordu: "Benim adım Hıdır, yapacağım budur." Yani; "Geçen yıl oynattığım takımdan kalan bu. Gelenler oldu, gidenler oldu. Bu sene Şampiyonlar Ligi'nde çıkarabileceğim, elime verilen en iyi kadro bu" dedi. Bundan evvelki Güneş'i, "Bunu neden oynattın, şunu neden oynatmadın" diye tenkit edenler, bu çıkan kadroya hiçbir şey diyemezlerdi. Yani Güneş, basının da seyircinin de yönetimin de tenkit yollarını bu kadroyla kesti.
Şuna dikkat edelim: Dün kaptan Atiba'ydı. Peki bu Atiba, Beşiktaş'ta kaç yıldır oynuyor? Üç sezondur Beşiktaş'ta, bu sezon dördüncü sezonu... Bu ne demek? Beşiktaş yavru bir takım, yeni doğmuş ve yeni yeni serpiliyor. Peki geçen yıllarda temeli iyi atılan bu Beşiktaş'ın bu yılki kiralık oyuncu sayısı kaç? Bugün sahaya ilk 11'de çıkan üç oyuncu kiralık. Gelelim sadede: Oyunun kaptanı yok!
Beşiktaş, maçın 60-70 dakikasında hakimiyeti elinde tuttu. Maçın çoğu siyah-beyazlıların hakimiyetinde geçti. Geçti ama nasıl? Beşiktaş, öne geçti ama hala inanılmaz derecede kontrolsüz hücum yapıyorlar. Saçma sapan paslar atıyorlar, tempoyu yükseltiyorlar. Gereksiz yere efor sarfediyorlar. Ne yapmaları lazım? Oyunun ve maçın direksiyonunu eline almaları lazım.
Güneş, kenardan ne kadar buna hakim olabilir. Biraz zor... Peki o zaman bunu kim halledecek? Sahanın içinde Beşiktaş'ın oyun kaptanı, lideri... Peki dün Beşiktaş'ta maçın temposunu ayarlayabilecek, oyunculara direktif verecek, oyunun temposunu arkadaşlarıyla beraber ayarlayacak bir futbolcu var mı? Bence yok.
Beşiktaş, hala takıma bir oyun kaptanı bulamıyorsa bu işi zor çözer. Siyah-beyazlılar, 1-0 öne geçiyorlar, artık burada maçı çevirmeye mecbur takım Kiev ne yapacak? Saldıracak. Sen ise oyunu daraltacak, hareket alanı bırakmayacak ve öldürücü darbeyi vuracaksın ama Beşiktaş tam tersini yaptı... Yedikleri golde defans ve kalecinin hatası vardı.
Kaçan balık belki büyük oldu. Yenselerdi yolu yarılayacaklardı. Şampiyonlar Ligi, Türkiye Ligi'ne benzemiyor. En kötü pozisyon, en ufak hata çok büyük dertler açabiliyor. Beşiktaş, tecrübesiz bir takım. Gerçi Türkiye'de şu anda daha tecrübeli takımlar da var, onları da görüyoruz. Unutmayalım: Talisca'nın 90'da attığı golle Benfica'dan dönen Beşiktaş, sanki dün akşamki Kiev gibi şansa ayrılmıştı. Futbol işte, bu iş böyledir. Üzülmeyeceksin, ders almaya bakacaksın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA