Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

G.Saray’ın sistemi yok

Podolski atarsa atacak. Geride Muslera tutacak... Galatasaray takım olarak oynamıyor, bireysel oynuyor. En ufak bir oyun planı yok.

Biri şampiyonluğa oynuyor, diğeri 17'nci... Yurt dışından gelseniz, ikisini de tanımasanız, maça gitseniz, hangisi daha derli toplu takım diye, koyu renk olan der mutlaka... Yani Adanaspor'u söyler.
Galatasaray'ın sistemi falan yok. İşte, Bruma oynayacak, onu da iki üç kişi karşılıyor rakipler. İşte, Podolski atarsa atacak. Tesadüfen Eren Derdiyok'a bir top gelirse kenarlardan aut çizgisi üzerinden vuracak. O da hak getire... Geride Muslera da tutacak, Galatasaray kazanacak.
Sarı-kırmızılıların en ufak bir oyun planı yok. Yukarıda söylediğimiz şartlarda oynuyorlar, şahsi becerilerle de gol atarlarsa bitiriyorlar. Herkes geçen hafta 'Bu Trabzonspor, bu Galatasaray'ı nasıl yendi?' diyor. Gayet normal. Trabzonspor aman aman oynamadı ama bir oyun planı vardı. Düzgün takımların hepsi bu Galatasaray'ı yenerler. Çünkü Galatasaray takım olarak oynamıyor, bireysel oynuyor.
Hakem faktörü tesir eder mi? Eder. Doksan artı iki, Adanaspor hücum ediyor. Ceza alanına iki metre kala Galatasaraylı iki defans oyuncusu, Adanasporlu hücumcuyu indiriyorlar. Hem sarı kart hem faul. Olur veya olmaz sana ne kardeşim, sen gördüğünü çal. Sen bunları 'es' geçmeye kalkarsan sana 'yandaş hakem' derler.
Bu yandaşlık büyüklere göre kullanılan bir kelime. Maalesef bizim hakemlerimizin de çoğu büyükleri seviyorlar. Onlarla fazla kötü geçinmek istemezler. Çünkü aldıkları sabit maaşlar sonra kaybolur.
Galatasaray çok pas yapıyormuş, topla fazla oynuyorlarmış... İyi güzel de bunu nerede yapıyorlar? Hani faydası? Fazla uzağa gitmeyin işte dün akşamki maç. Zar zor atılan bir gol... Kaç tane pozisyon kaçırdı Galatasaray bir sayın bakalım. Ve hangi takımla oynadı.
Yarın Galatasaray'ın zor maçları başlayacak. Acaba futbolcular şunu mu söylüyorlar: Ne kadar ekmek o kadar köfte. Biz bu kadar oynadık, Adanaspor'u yendik, yarın biraz daha fazla oynarız Başakşehir'i yeneriz, Fenerbahçe'ye yeneriz veya diğerlerini... Göreceğiz bakalım.
Bu tip maçların yorumunu yapmak bizler için çok zordur. Çünkü maç, maçtan başka her şeye benziyordu. Şu çok güzeldi, bu çok güzeldi desek cımbızla çekeceğimiz pozisyon yok kadar az. Şampiyonluğa giden Galatasaray, Adana'ya gidiyor, Adana'nın ligde bir tane takımı var, stadı dolduramıyorlar. Aslında bu futbola en güzel cevabı veriyor seyirci; 'Sizin malınız kötü kardeşim ben ne yapayım' diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA