Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Özgüven bazen sorun olabilir

Derbi öncesi Galatasaray'ın artıları ve eksileri neler?
Geçen
sezon şampiyon olan kadronun iskeletini korumak Galatasaray adına büyük avantaj görünüyor. Kaleci, dörtlü defans, iki ön libero ve Elmander sarı-kırmızılıların süreklilik arz eden oyuncuları. Bu kadroya Umut Bulut'un katkısını gördük. Melo, takıma girdikten sonra bocalayan ve henüz verimli olmayan Hamit'i de aktif hale getirecektir. Bu sezon güçlenen Emre Çolak, homojen yapı içinde çok yönlü oynuyor, özellikle dar alanda attığı çalımlarla ve rakipten çaldığı toplarla rakibi eksik yakalamak açısından büyük bir koz.

Bu takımın zaafı yok mu?
Var!
Futbolcuların kendilerine olan aşırı özgüvenleri. Bu yüzden bazı oyuncular rakibin gücünü tartmaya gerek görmüyor; dikkat dağılımı yaşayıp pozisyon ve pas hatası yapabiliyor. Galatasaray'ın oynadığı maçlarda rakipleri pozisyon üretmediler. Galatasaraylı oyuncular aşırı özgüvenle kaptırdıkları toplarla rakiplerine davetiye çıkardılar. Ama oyuncu kalitesi, takım uyumu ve oyun kalitesi olarak Galatasaray önde.

Ya Beşiktaş?
Beşiktaş'ın
İstanbul Belediye maçını izledim. Çok koştular. İyi mücadele ettiler. Rakibi ilk 20 dakikada baskı altına alıp üst üste kart görmelerini sağladılar. Ancak Galatasaray gibi ayağa ezbere pas oynayan bir takım karşısında bu fizik güçle bir yere kadar direnebilirler. Galatasaray'ın pas organizasyonuna cevap veremeyip teslim olurlarsa hem skor olarak boyun eğerler hem de yapabilecekleri faullerden dolayı kartla eksilebilirler. Oyunun patronu Fernandes topla buluştuğunda etrafında Selçuk-Melo-Hamit-Emre dörtlüsü gibi pas alışverişi yapabileceği oyuncular bulamadığından dolayı emeği elekle su taşımaya benziyor.

Sonuç için tahmininiz?
Galatasaray
ağır favori olarak görünüyor. Yine de uyarıyorum; bazen zor oyunu bozar. Galatasaray, kağıt üzerindeki üstünlüklerini, öne çıkan taraflarını sahaya yansıtıp, Beşiktaş'la koşu yarışına girmez ve kendi oyununu kabul ettirirse İnönü'den üç puanla ayrılır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA