Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Akıllı lider

Liderlik kitabında "En iyi oyuncuları sahaya çıkarmak yetmez. En iyi oyuncuları doğru yerlere yerleştirmek gerekir" diye yazar. Fatih Hoca'nın Braga maçına tek forvetle çıkmasını bekliyorduk. Yanıldık. Emre'nin solda, Hamit'in sağda oynadığı Elmander'li, Burak'lı Galatasaray, yenik kapattığı ilk yarıda ruhsuz, pas uyumu dengesiz, kontrolsuz, isteksiz ve pozisyon üretmekten çok uzaktı. Kanatlar hiç çalışmadı. Elmander aşırı etkisizdi. Büyük hedeflere inanmış insanlarla ulaşılır. Galatasaraylı oyuncuların ilk yarı havası sanki "Turu garantilemiş" ya da "İddiasını kaybetmiş" şeklindeydi. Bir başka pencereden bakarsak Galatasaraylı oyuncular "Manchester United nasıl olsa kazanır. Biz yenilsek de turu geçeriz" havasındaydı. İddiasız Braga önde iyi pres yapıp Galatasaray'ın oyun kurmasına izin vermedi.
Hamit'in kontrol edemeyip kaptırdığı toplar ve orta alanda hücuma çıkarken yapılan pas hataları hızlı Braga hücumlarına dönüştü. Semih, Eboue ikilisi kritik pozisyonlara müdahale ederek resmen birçok golü engellediler.
Takım sporlarında iddialı durumdaysan kendi göbeğini kendin keseceksin başkasına medet etmeyeceksin.
İyi liderler yanlış yapabilirler sadece akıllı liderler yanlışlarını anlarlar. Terim'in ikinci yarı tek forvete dönüp Aydın-Amrabat ikilisini kanatlara alması Galatasaray'ı kendine getirdi ve hücumda etkili olmasını sağladı. Maça başlaması gereken bu doğru kadro, Galatasaray'ı 10 puanla hedefe, Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura taşırken Fatih Terim'in de Şampiyonlar Ligi'nde kariyerini yeniledi.
Burak'ı rekora taşıyan golün ortasını Ambarabat yaparken, Melo'nun vuruşunda kaleciden seken topu Aydın gol olarak tamamlayarak Galatasaray'ın geriden gelip maçı kazanmasını sağladı. Burak çok çalıştı, her yere koştu. Semih resmen tekmeye kafa soktu, dikkatli ve yürekliydi.
Galatasaraylı oyuncular ikinci yarı, taraftarların attıkları "Koy elini kalbine, saldır ölümüne" mesajlarındaki gibi cesur, inançlı ve yürekli oynadı. Bu zafer Galatasaray ailesine hayırlı olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA