Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Mancini'nin aklı tutulmuş!

Mancini Antalya ile üç tane maç yaptı bir kez bile kazanamadı. Antalya maçlarında kadro kurarken Mancini adeta "Akıl tutulması" yaşadı. Özellikle Antalya'daki iki düelloda İtalyan hoca rakibi çözme adına ya da şaşırtma adına sahaya kenardan akıl koyamadı. Kadro derinliği olmayan Antalya'nın hocası Samet Aybaba evindeki maçlarda Galatasaray'a karşı aynı oyuncu grubuyla "Kopya" sayılabilecek pozisyonlar üretti.
Mancini'nin Antalya'yı hafife aldığı ve dersini iyi çalışmadığı çok belliydi, çünkü Galatasaray savunmasının arasına atılan toplara çözüm üretmek adına müdahale etmedi. Bursa ve Eskişehir maçlarında oynanan futbol ve alınan farklı galibiyetler İtalyan hocayı da "Antalya'yı nasıl olsa yeneriz" havasına sokmuş. Mancini'yi adaletli davrandığı için alkışladım. Ama Antalya'daki kadro adaletli değil, Mancini torpilli bir kadroydu.
Drogba sahada heybetli bir oyuncu görüntüsü veriyor. Koşmadan, mücadele etmeden sadece konuşarak, itiraz ederek ve zorlamadan oynayamazsın. Gücüyle dağları deviren Drogba, Boum'la girdiği pozisyonları güçsüzlükten kaybetti. Drogba'nın aklı ya sözleşmede ya da Dünya Kupası'nda. Üstelik oyundan çıkarken Roberto Mancini'nin elini lütfen sıkması, Tugay'a el uzatmaması ayıp oldu. Yıldız da olsan kötü oynadığını kabul edip çıkmasını bileceksin.
Mancini kadroda rakibi şaşırtma adına değişikliğe gidebilirdi. Örneğin; Selçuk-Melo ikilisi kart sınırında oldukları ve Beşiktaş derbisini düşündükleri için ikili mücadelelere girerken hep ürkek davrandı. Bu ikilinin kart endişesi Galatasaray'ın dikine gitmesine ve hücumda zenginlik yaratmasına engel oldu. Mancini Yekta, Veysel, Emre Çolak üçlüsünden ikisini kullanıp Selçuk-Melo ikilisini kulübede tutabilirdi.
Bir oyuncu kapasitesini ve neler yapabileceğini bilecek. 4-1-4-1 sisteminde Ceyhun'u neden alkışladım? Ceyhun'u rakibi karşıladığı, savunmaya destek verdiği ve özellikle kazandığı topları basit oynadığı için alkışladım. Bu kadar topla sıcak temas yapacak ve Melo kadar topu hükmetmeye çalışacaksa Ceyhun bu tavrıyla Galatasaray'a ve kendine zarar verir.
Not: Galatasaray'ın yediği ikinci gol ofsayttı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA