Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

İnsanda vicdan olmalı!

Son olarak ayak bileği kırılan Hamit Altıntop Galatasaray'daki kariyerini bu sezon tek maç oynamadan kapatacak.. Galatasaray'da 62'si ilk 11 olmak üzere toplam 80 maç oynayan ve bu sezon yıllık 2.9 milyon Euro kazanan Hamit'in tavrına çok şaşırdım. Neden mi? Hamit'in Real Madrid'de oynarken bir sakatlık sonrası yönetime, "Oynamadığım sürece bana 1 Euro bile ödenmesini istemiyorum" diyor. Galatasaray'a gelince "Paramı isterim" diyor.. Hamit biliyor ki; parası Galatasaray'da kalmayacak. Kulüp parayı ödemese bile UEFA ya da FIFA devreye girecek. Aslında ben Hamit'in yönetimin, "Paranı biraz geç ödeyelim" önerisine sıcak bakmamasını eleştiriyorum. Galatasaray vefasız davranan Hamit'e 3.5 milyon Euro bonservis ödedi. Ayrıca Hamit de 4 yıllık sözleşme gereği toplam 11.3 milyon Euro para kazanacak.. Milli Takım'da görev yapmış Türkiye gerçeklerini ve Galatasaray'ın mali sıkıntılarını bilerek Real Madrid'den 1 Euro istemezken, Galatasaray yönetimine "Paramı ödeyin. Gecikme kabul etmem.." diyeceksin. Hamit; insan da biraz vicdan olur.. Kulüplere Hamit'in durumu küpe olmalı.. Bundan sonra yerli ya da yabancı oyuncularla yapılacak sözleşmelerde uzun süreli sakatlıklara karşı ekonomik zarara uğramamak için ağır şartlar konulmalı..
Ayrıca Galatasaray taraftarı Selçuk-Hamit farkını görmeli... Kaptan Selçuk İnan Galatasaray'da 5 sezonda 204 maçın 202'sinde oynadı.. Galatasaray'da 8 kupa kaldırdı.. Vefasız Hamit Altıntop Galatasaray'da bir sezonu tedavi olarak geçirirken, 3 sezonda 40 milyon TL kazanıp, 5 bin 157 dakika oynadı. Galatasaray taraftarının eleştirdiği, zaman zaman yerden yere vurduğu Selçuk İnan ise 17 bin 904 dakika sahada kalmış. Yani Hamit Bey yatarak, Selçuk kaptan ise koşarak ve ter akıtarak para kazanıp kupalar kaldırmış.. Alkışı ve eleştiriyi yaparken adaletli olmalı, öfkelenirken oyuncuların performanslarına ve katkılarına dikkat edilmeli...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA