Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Linnes'i düşünememek

Galatasaray, Molde'den devre arası Martin Linnes'i aldığında, "Nihayet sağbek sıkıntısı bitti" yorumu yapılmıştı. Linnes'in aldığı süreye ve yaptığı katkıya bakarsak "Dağ fare doğurdu" yorumunu yapabiliriz. Ancak Linnes'in faydalı olabileceğine inanıyorum.
Galatasaray'ın resmi dergisinin Şubat sayısında Linnes ile yapılan "Hızlı" başlıklı röportajda öne çıkarılan övgülere bakalım:
1- Molde'de 8977 dakikayla sahada en fazla kalan oyuncu.
2- 11 gol, 13 asistle en üretken defans oyuncusu.
3- 85 isabetli ortayla son 4 sezonda en çok isabetli orta yapan 5'inci oyuncu..
4- 160 top çalmayla yine son 4 sezonda en çok top kapan iki savunmacıdan biri..
Ortaya çıkan veriler göre Linnes'in bir istikrar abidesi olduğunu düşünürsek Galatasaray'da yeterince forma şansı bulmamasının gerekçeleri nedir? Norveç ligi bittikten 65 gün sonra Florya'ya gelen ve hücuma çıkmayı seven Linnes'i Mustafa Denizli kupada önce orta sahanın sağında oynatmıştı. Linnes önde sadece rakibe baskı yapmamış, top çalmış, isabetli ortalar kullanmış ve Sinan Gümüş'e gol asisti vermişti. Sakatların bol olduğu dönemde Linnes, sağbek oynayan Semih'in ya da Sabri'nin önünde orta alanın sağında görev yapabilir. Hem savunmaya yardım eder, hem hızıyla Galatasaray'ın çabuk atağa kalmasına katkı sağlar hem de kanat ataklarında etkili gol ortaları yapar.. Umut'un kulübede oturduğu, Podolski'nin tek forvet oynadığı ve Yasin'in kanatta tek kaldığı düşünülürse Linnes'in oynaması bal yapmayan Olcan'ın oynamasından daha akılcı bir davranış olur..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA